Întreţinerea pielii

Pentru a asigura sănătatea  şi aspectul plăcut al pielii tale, este esenţial să îţi stabileşti  o rutină zilnică de îngrijire şi întreţinere. Pielea are nevoie de o curăţare  zilnică, efectuată prin aplicarea de produse speciale, potrivite tipului tău de piele.  Îndepărtarea celulelor moarte este importantă în stimularea procesului de regenerarre şi întinerire a pielii, aplicarea unui tratament cu rol exfoliant fiind de mare ajutor în refacerea celulară şi în stimularea circulaţiei sangvine la nivelul pielii. Este esenţial ca pielea ta să se bucure de hidratare şi hrănire, astfel că aplicând creme de corp adaptate fiecărei zone şi caracteristicilor pielii tale, vei obţine o piele hidratată, catifelată şi bine hrănită. Odată cu aplicarea cremelor şi uleiurilor potrivite, se poate apela la câteva minute de masaj, oferind pielii un aspect tonifiat şi plăcut.  Astfel, aplicând produsele cosmetice potrivite specificului pielii tale, te vei bucura de o piele luminoasă şi tonifiată, bine hidrarată, elastică şi luminoasă. 

Cum influenţezi aspectul şi sănătatea pielii

Îngrijirea pielii este foarte importantă, însă sănătatea acesteia este direct influenţată de stilul de viaţă.  O alimentaţie haotică poate genera probleme la nivelul pielii. Pentru a-ţi asigura o piele sănătoasă, este important ca meniul tău zilnic să conţină multe fructe şi legume proaspete şi să acorzi o atenţie sporită hidratării. Un deficit nutritiv poate fi reglat cu un aport suplimentar de elemente naturale, quercetin reprezentând una dintre cele mai indicate alegeri, având un  rol important în susţinerea circulaţiei sangvine şi în reducerea fragilităţii capilarelor. O cură de suplimente pe bază de quercetin va ajuta la întărirea sistemului imunitar, protejându-ţi pielea în faţa riscului de a manifesta reacţii alergice sau iritaţii. Un alt inamic al pielii este sedentarismul. Pentru o piele sănătoasă şi bine hidratată, mişcarea în aer liber şi antrenamentele sportive vor face minuni, stimulând sistemul digestiv şi grăbind procesul de detoxifiere, esenţial pentru aspectul luminos al pielii. Tot pentru sănătatea pielii, poţi adopta câteva măsuri simple, cum ar fi purtarea hainelor realizate din fibre naturale care permit celulelor să respire, precum şi evitarea vestimentaţiei strâmte, aceasta afectând circulaţia sangvină la nivelul dermei. Tot pentru întreţinerea unei texturi  luminoase şi strălucitoare, este indicat să adopţi practica  duşurilor cu apă călduţă, apa fierbinte acţionând negativ asupra aspectului şi calităţii pielii.  

Pielea şi razele solare

Plăcerea de a sta în bătaia soarelui şi aportul de vitamina D pe care razele solare ni-l asigură, pot fi motive care ne îmbie să petrecem mult timp la plajă. Pentru sănătatea pielii, este esenţial să aplici produse cu factor mare de protecţie în faţa ultravioletelor, să eviţi orele de vârf şi expunerea îndelungată în bătaia razelor solare.