Relaxare și distracție în propria curte

Iarna și frigul ne obligă să stăm mai mult înăuntru, dar vara parcă ne îndeamnă să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Acesta este anotimpul perfect pentru a petrece clipe de neuitat alături de familie și prieteni. Dacă avem o curte de care putem profita, rețeta unei seri perfecte este aproape completă. Există însă unele îmbunătățiri pe care le putem aduce curții noastre pentru a fi siguri că ne putem satisface orice dorință fără a ne părăsi locuința.

1.     Foișor

Construirea unui foișor și achiziționarea unui mobilier de curte reprezintă investiții care merită făcute pentru cei care locuiesc la casă. Un foișor aduce un plus de valoare imaginii de ansamblu a curții, dar are și utilități practice, când soarele e prea puternic te protejează de aceasta, iar când plouă te poți adăposti. Cu ajutorul unui foișor indiferent de vreme, distracția nu poate fi stricată.

2.     Spațiu pentru grătar

Grătarele sunt o necesitate atunci când vremea frumoasă își face simțită prezența și când prietenii vor să se adune pentru a petrece timp împreună. Dacă dispunem de o curte, posibilitățile sunt nelimitate pentru amenajarea unui spațiu de grătar. Grill-ul poate fi incorporat în foișor sau se poate construi o zonă separată pentru acesta, în funcție de cât spațiu avem la dispoziție în curte. Grătarul poate fi construit din cărămidă și mai poate avea atașat un cuptor pe lemne care poate permite și gătirea altor mâncăruri. Pentru curățarea zonei, pentru unele lucrări de mentenanță sau, pur și simplu, pentru achiziționarea unor scule de grătar trebuie să apelăm la un magazin cu scule, unde putem găsi tot ceea ce avem nevoie. Dacă avem nevoie de alte unelte pentru curte sau locuință, aparate sau dispozitive de curățat, putem accesa Bricolaj.ro și ne putem bucura de libertatea de a alege dintr-o gamă variată de produse.

3.     O zonă verde sau cu flori

Cu atât mai mare este dragul să petreci timp  într-o curte dacă în jur ai și gazon sau o mică grădină cu flori. Când ne amenajăm curtea, nu trebuie să ne gândim doar la construcțiile cu un rol practic, ci și la anumite modificări care au un rol estetic, de înfrumusețare a zonei. De asemenea, parfumul unei grădini cu flori este încântător și face șederea în zonă mult mai plăcută.

Prin urmare, vremea ține cu noi, anotimpul este perfect pentru distracție, dar și pentru realizarea unor amenajări, doar de noi depinde dacă ne dorim să ne transformăm curtea într-un loc perfect pentru a ne simți bine alături de cei dragi!

Sursă foto: unsplash.com