Datorită proprităților antioxidante, vitamina C este des utilizată în produse beauty cu rol anti-îmbătrânire. Aceasta menține tenul neted și strălucitor, conferindu-i un aspect fresh. Descoperă în continuare care sunt principalele beneficii pe care le oferă vitamina C pentru ten și cum o poți folosi în rutina ta de înfrumusețare.

Beneficiile vitaminei C pentru piele

– Reduce semnele îmbătrânirii premature. Vitamina C ajută la stimularea producției de colagen, o proteină prezentă în mod natural în corpul nostru, dar care începe să scadă odată cu înaintarea în vârstă. Astfel este un bun aliat în prevenirea ridurilor și îmbunătățirea fermității pielii.

Luptă împotriva petelor pigmentare. Petele de culoare brună apar după expunerea prelungită la soare, dar și pe măsură ce îmbătrânim. Vitamina C previne apariția acestora dacă este folosită în mod constant.

– Oferă luminozitate pielii. Vitamina C oferă un aspect tineresc tenului prin asigurarea unui strop de luminozitate și uniformizarea nuanței.

– Estompează semnele provocate de acnee. Încă un beneficiu important al acestei vitamine este că poate fi folosită în tratamentul pentru îndepărtarea petelor provocate de acnee.

Vitamina C – cum o folosești pentru pielea ta?

Dacă folosești pentru prima dată vitamina C pentru piele, trebuie să fii atentă la concentrație, cu atât mai mult dacă ai tenul sensibil. Poți începe cu o concentrație de 5%, apoi să avansezi treptat, pe măsură ce observi efectele asupra pielii. Este important de menționat faptul că o concentrație mai mare de vitamina C are efecte mai bune asupra tenului.

Vitamina C este sintetizată în diverse forme, însă cea mai întâlnită dintre acestea este acidul ascorbic, cunoscut și ca L-ascorbic acid. Acesta este cel mai eficient atunci când vorbim despre skin care. Efectele benefice ale vitaminei C sunt intensificate de alți antioxidanți precum vitamina E și acidul hialuronic.

Vitamina C se regăsește în compoziția a diferite tipuri de produse cosmetice precum creme de zi ori de noapte, serumuri, fiole și chiar măști tip șervețel. Cele mai utilizate produse rămân cremele de zi și serumurile. Specialiștii spun că serumurile sunt cele mai eficiente soluții pentru înfrumusețarea pielii. După curățarea tenului, se aplică serul cu vitamina C, apoi este necesară și aplicarea unei creme hidratante. Ambele produse de îngrijire lucrează împreună pentru a-i oferi pielii tale protecție împotriva îmbătrânirii premature. Este greșit să nu aplici o cremă după serum, cu atât mai mult dacă ai tenul uscat și cu tendință de dishidratare.

Dermatologii mai recomandă evitarea aplicării în aceeași perioadă a produselor

ce conțin acizi AHA și BHA (exfolianți chimici) și produse cu vitamina C în compoziție. Deși aceste ingrediente oferă multe beneficii pielii, dacă sunt aplicate împreună pot avea rezultate neplăcute: iritații, senzație de uscăciune și inflamații. Însă dacă ai decis să incluzi ambele tipuri de ingrediente în rutina ta, poți aplica vitamina C dimineața, iar produsul cu acizi AHA/BHA poate fi utilizat seara. În cazul în care folosești exfolianți chimici, trebuie să știi că este obligatoriu să folosești ziua un produs cu SPF ridicat (minim 30).

Acum că ai aflat beneficiile pe care ți le oferă produsele cu vitamina C, alege-l pe cel care ți se potrivește și bucură-te de cele mai bune rezultate

Sursa foto: unsplash.com