Siluete specifice mărimilor mari – o scurtă descriere

Siluetele de dimensiuni mari, la fel ca oricare altele, sunt împărțite în tipuri specifice. Crearea acestora este rezultatul muncii stiliștilor, care în acest fel au creat o schemă de selectare a croielilor adecvate tipurilor de siluetă.

Regula de bază este ca îmbrăcămintea aleasă să pună accentul pe talie (în cazul unei siluete tip clepsidră sau pară) sau să o ”construiască (în cazul unei siluete tip măr sau coloană). De ce este important acest lucru, mai ales când este vorba despre rochii mărimi mari XXL? Pentru că talia este cea care deosebește cel mai mult o siluetă feminină de cea masculină și datorită ei, silueta capătă proporțiile dorite.

Lenjeria intimă – esențială în moda mărimi mari

Este important să se aleagă lenjeria intimă în funcție de siluetă și mărimi, căci nici cea mai frumoasă rochie nu va arăta bine atunci când sutienul este prea mic sau prea mare.

Un sutien cu circumferința și cupa potrivite vor evidenția frumos bustul. Dacă se va alege un model cu cupe în dimensiunea greșită, bustul nu va putea fi susținut corect și va arăta inestetic. 

Femeile care poartă mărimi mari vor arăta grozav în lenjerie cu talie înaltă, care modelează silueta, dar și în sutiene mai masive, care vor putea susține greutatea bustului. Dar nu uita – indiferent de greutatea ta, merită să te simți feminină și sexy, așa că nu trebuie să renunți la a purta rochii mărimi mari!

Ce rochii mărimi mari poți alege?

Rochiile sau seturile monocrome care nu împart silueta pe orizontală funcționează bine în modă plus size. Cu toate acestea, amintește-ți despre o regulă simplă și adesea repetată: dungile orizontale scurtează și lărgesc silueta, iar dungile verticale o subțiază.

Atunci când alegi rochii mărimi plus elegante, atenția ar trebui să fie îndreptată spre rochii tip cămașă, rochii plic, rochii evazate și rochii empire. De asemenea, trebuie evitate croiurile prea strânse.

Importante sunt și mânecile rochiei, de aceea, trebuie să optezi pentru modele care nu ascund încheietura mâinii, cel mai subțire loc de pe corp. Arătarea gâtului este, de asemenea, foarte importantă, de aceea sunt recomandate în special rochiile mărimi mari cu decolteuri în V. Decolteul lung și tăiat creează o linie verticală, ușurând partea superioară a siluetei și subliniind ușor curbele mai mari, feminine. În acest fel, poți expune cel mai mare atu –  bustul mare.

Ce modele și culori sunt potrivite pentru rochiile mărimi plus?

Imprimeurile, contrar miturilor predominante, sunt aliatul tău. Acestea ar trebui să fie mari și specifice, deoarece un model mic și delicat poate deranja proporțiile și poate adăuga centimetri în plus.

Dacă îți plac dungile, alege-le pe cele verticale și diagonale. De asemenea, desenează linii verticale cu coliere mari, cercei și eșarfe. Femeile care poartă haine de mărimi mari arată cel mai bine în culori discrete, închise – bleumarin, verde închis, antracit sau vișiniu. Ține cont de faptul că acele culori intense măresc optic și atrag privirile, de aceea merită să le folosești doar pentru a evidenția anumite zone ale corpului.

Nu trebuie să fii slabă pentru a arăta frumos! Trebuie doar să ții cont că pentru o femeie, cel mai important este să aleagă haine care să-i pună în valoare punctele forte și în care să se simtă confortabil, iar rochiile mărimi mari pot fi la modă, perfect croite și confortabile. Tot ceea ce trebuie să faci este să experimentezi diverse croiuri, până vei descoperi ceea ce ți se potrivește cu adevărat!