În prezent, oamenii cumpără mai multe haine ca niciodată, cu până la 60% mai multe obiecte de îmbrăcăminte decât în urmă cu 15 ani. De exemplu, în fiecare minut, în Marea Britanie sunt achiziționate peste două tone de îmbrăcăminte. La nivel global, sunt cumpărate anual aproximativ 56 de milioane de tone de îmbrăcăminte, iar specialiștii aproximează că aceste cifre vor crește până în 2030 la 93 de milioane de tone.

Fast-fashion ne propune și expune în fața noastră atât de multe variante atractive, încât hainele pe care le purtăm se demodează mult mai rapid, având o durată de viață scurtată în mod artificial de schimbarea gusturilor consumatorilor. Conform cifrelor din industrie, îmbrăcămintea are o durată de viață cuprinsă între 2 și 10 ani. Lenjeria și tricourile sunt purtate un an, maximum 2 ani, iar costumele și paltoanele sunt purtate între patru și șase ani.

Din fericire însă, perioada actuală a schimbat în bine perspectiva consumatorilor în privința modului în care își gestionează banii și investițiile. Dacă îți dorești să prelungești durata de viață a hainelor tale, să economisești și să reduci cheltuielile, să elimini cât de mult posibil cumpărăturile neesențiale, atunci trebuie să te reorientezi într-un mod inteligent către produse electronice și electrocasnice care îți oferă un consum redus de energie.

Cum poți să ai grijă de familia ta, dar și de mediul înconjurător?

Ai un stil de viață activ, acorzi multă atenție modului în care te îmbraci, ții cont de calitatea hainelor din garderoba ta și din garderoba familiei, îți dorești să descoperi metode noi și smart de îngrijire a pieselor tale vestimentare favorite din dulap? Atunci aceste sfaturi sunt perfecte pentru tine. Află chiar acum cum poți economisi bani, timp, energie, apă și detergent, totul în timp ce protejezi mediul și asiguri o calitate superioară a hainelor tale pentru o durată mai lungă de timp.

În anii trecuți, pandemia ne-a arătat cum să ne bucurăm mai mult de micile plăceri acasă, cum să îngrijim într-un mod eficient garderoba, dar și cum să spălăm și să igienizăm corect hainele. În 2022, întreaga planetă se află în plină criză a energiei și a resurselor, care ne presează pe toți să economisim cât mai mult posibil, dar și să adoptăm niște obiceiuri de viață sustenabile.

Tocmai de aceea, specialiștii de la LG lansează o campanie de educare a consumatorilor. Află acum cât de importantă este, de fapt, atenția acordată etichetei de performanță energetică a produselor electrocasnice achiziționate, dar și a modului în care curățăm produsele din garderobă. Doar cu ajutorul unor mașini de spălat rufe eficiente putem să ne ajutăm atât bugetul propriu, cât și să protejăm planeta.

Cum poți să economisești energie, apă și detergent în timp ce îți speli hainele

1. Cicluri de spălare rapide și scurte eficiente energetic

Așa poți face economie de energie și apă. Mașina de spălat rufe cu uscător LG  îți oferă TurboWash 360. Acesta folosește un spray – jet ca să reducă semnificativ timpul de spălare. Economisești energie, în timp ce ai niște haine mai curate. 

Spre deosebire de majoritatea mașinilor de spălat cu încărcare frontală, care se umplu cu apă din spate și apoi circulă apa cu un pulverizator de joasă presiune, modele TurboWash adaugă niște duze de presiune mai mare în partea frontală a tamburului. Așa se înmoaie rapid hainele, cu mai puțină apă și cu un consum mai redus de curent electric.

2. Consum redus de detergent

Acum este mai ușot ca niciodată să reduci consumul de detergent și să îți protejezi mai bine țesăturile. 

ezDispense™ de la LG îți calculează cât de mult detergent este necesar atunci când alegi un ciclu și îl adaugă la începutul fiecărei spălări. Asta înseamnă că hainele tale vor beneficia întotdeauna de cea mai bună îngrijire, fie că este vorba de o rotire rapidă sau de o înmuiere lungă.

De asemenea, cuva îți oferă o capacitate de spălare mai mare, reducând astfel consumul de apă. În timpul spălarii sunt eliminate până la 99,9% dintre bacterii și alergeni, cu ajutorul tehnologiei Steam. Datorită programelor de spălare cu abur, pe care le găsim pe mașinile de spălat cu inteligență artificială, hainele sunt igienizate într-un mod corect, fie că vorbim despre haine de sport, ori cele de bebeluși.

3. Protecția țesăturilor și prelungirea vieții hainelor tale 

Dacă vrei să speli într-un mod inteligent, prin care să faci o dublă economie (reduci simultan costurile pentru energie și costurile pentru reînnoirea garderobei), atunci tehnologia AI DD™ de la LG îți vine în ajutor! Aceasta verifică greutatea rufelor și îți spune și ce fel de țesătură speli. Asta înseamnă că știe exact cum să aibă grijă chiar și de cele mai delicate țesături și alege cele mai bune mișcări de tobe pentru ca să îți păstreze hainele la fel de bine ca noi.

De asemenea, simultan, selectează și cantitatea exactă de detergent care este necesară pentru fiecare ciclu de spălare. Așa obții o curățare inteligentă și blândă cu țesăturile care au cea mai multă nevoie de asta. Hainele rămân mai moi și frumoase pentru o perioadă mai lungă de timp. Testele au dovedit că mașinile de spălat cu AI DD pot reduce deteriorarea țesăturilor cu 18% în comparație cu un model convențional, prelungind durata de viață a celor mai iubite haine, fără să fie nevoie să cumperi altele.

4. Aplicația pentru smartphone LG ThinQ – cel mai util instrument pentru un spălat inteligent

Dacă nu poți găsi ciclul de spălare potrivit pe afișajul WM, poți descărca un ciclu dedicat și nu vei mai pierde timp și energie folosind, de exemplu, un ciclu mai lung pentru hainele care pot fi spălate în mai puțin timp. 

Articol susținut de LG Romania.