Sfaturi pentru folosirea produsele de make-up în zona ochilor

Pentru a avea grijă de zona ochilor, sunt importante alegerea și folosirea corectă a produselor de make-up. Ține cont de termenul de valabilitate de la deschiderea ambalajului, nu împrumuta trusa de machiaj și curăță des pensulele și aplicatoarele, astfel încât să previi infecțiile oculare. 

Nu aplica sclipici sau farduri de ochi prăfoase

Produsele de machiaj prăfoase și sclipiciul pot intra ușor în ochi, caz în care provoacă iritații, roșeață și lăcrimare abundentă. Totodată, evită mascara sau tușul mult prea lichid, care poate ajunge pe suprafața oculară.

Nu te machia pe linia apei

Dacă îți place machiajul puternic, care să îți intensifice privirea, nu este recomandat să aplici mascara sau tuș pe linia apei – zona în care pleoapele ating ochiul. Ai la dispoziție alte metode de a obține un look intens, de la folosirea unor farduri pigmentate la utilizarea lentilelor de contact colorate. 

Cum să demachiezi corect și eficient zona ochilor

Este esențial să te demachiezi de fiecare dată înainte de somn și să ai grijă să îndepărtezi toate reziduurile machiajului. În caz contrar, creezi un mediu propice de înmulțire a bacteriilor. În același timp, spală-te pe mâini, pentru a evita infectarea ochilor.

Îndepărtează lentilele de contact

Dacă porți lentile de contact, este recomandat să le aplici înainte de a realiza machiajul ochilor și să le îndepărtezi înainte de a te demachia. Astfel, nu riști să ajungă particule de make-up pe suprafața acestora sau să se deterioreze în vreun fel. 

Șterge machiajul ochilor cu mișcări blânde

Machiajul nu este întotdeauna ușor de îndepărtat, mai ales dacă ai folosit produse rezistente și pigmentate. Cu toate acestea, trebuie să te demachiezi cu mișcări blânde, circulare, pentru a nu irita și înroși pielea din jurul ochilor. În plus, utilizează dischete moi din bumbac.

Folosește ulei sau unt demachiant 

În cazul produselor de machiaj waterproof sau longlasting, este nevoie să folosești un demachiant mai puternic. Aplică o cantitate suficientă de ulei special pe o dischetă din bumbac sau de unt cu acțiune intensă, dar blând cu pielea. Dacă este necesar, poți repeta procesul.  

Îndepărtează reziduurile cu demachiant pe bază de apă

După demachierea cu un produs cu acțiune puternică, asigură-te că îndepărtezi toate reziduurile. Poți folosi un demachiant fără clătire, apă micelară sau un săpun fără parfum pentru zona ochilor. Astfel, menții pielea curată și sănătoasă, cu aspect proaspăt și tânăr. 

Indiferent cât de obosită ești, nu sări niciodată peste etapa de demachiere. Îndepărtează produsele de machiaj din zona ochilor cu mișcări ușoare și cu produse eficiente, dar blânde cu pielea. De asemenea, fii atentă la modul în care aplici make-up-ul și evită fardurile prăfoase sau tușul și mascara cu o consistență prea lichidă.

Sursă foto: freepik.com