Citește acest articol pentru a afla mai multe despre Facebook Ads și care sunt strategiile pentru a scrie reclame de succes pe această platformă, plus multe alte detalii interesante. Nu uita că poți oricând apela la serviciile specialiștilor dintr-o agenție de marketing digital așa cum este Limitless.ro. Până atunci, iată cum să contribui la maximizarea profitului cu Facebook Ads!

Ce reprezintă Facebook Ads

Facebook Ads reprezintă anunțurile de promovare implementate pe această platformă de socializare, dar și pe Instagram – reclamele de aici fiind controlate tot din Facebook Ads Manager. 

Există mai multe tipuri de anunțuri care pot fi implementate pe Facebook, de la cele simple, tip imagine, la cele tip carusel sau video ori chiar reclame care se folosesc de realitatea augmentată. În funcție de obiectivele de marketing ale fiecărei afaceri, dar și de bugetul pe care aceasta îl are la dispoziție, se vor alege cele mai potrivite tipuri de anunțuri și se vor implementa ținând cont de sfaturile de targetare pentru un ROI cât mai bun.

De ce funcționează atât de bine reclamele pe Facebook

Reclamele implementate pe această platformă funcționează atât de bine mulțumită opțiunilor de targetare existente, dar și felului în care este construită platforma și opțiunile pe care marketerii le au când vine vorba de a alege tipul de campanie potrivit. Să le luăm pe rând:

Opțiunile de targetare – atunci când urmează să se implementeze o nouă campanie, trebuie ales cu atenție grupul țintă care urmează să vadă campania, setările care să aducă această campanie doar în fața persoanelor care sunt cele mai predispuse să facă o conversie sau care se potrivesc cel mai mult cu profilul clientului ideal. Facebook oferă numeroase opțiuni de selectare a publicului și a intereselor acestuia, opțiunile de targetare demografice și psihografice ajutând campania să aibă succesul dorit.

Felul în care este construită platforma – de la reclamele din feed, la cele integrate în secțiunea stories sau videos, marketerii au numeroase opțiuni pentru a promova o afacere în felul pe care îl consideră cel mai potrivit. Astfel, pot alege să plaseze reclame în feed-ul utilizatorilor, să integreze imagini sau videoclipuri cu un aspect vizual interesant în secțiunea stories sau să realizeze videoclipuri informative sau amuzante despre produsele sau serviciile oferite pentru a fi integrate în secțiunea videos.

Tipurile de campanii – după cum am menționat anterior, Facebook oferă numeroase tipuri de campanii care pot fi implementate. De la reclamele tip imagine, la cele Instant Experience sau cu realitate augmentată, pot fi gândite campanii de promovare cuprinzătoare, care să țintească utilizatorii cu acel tip de conținut preferat de fiecare, poate fi realizată o campanie memorabilă sau una care să genereze buzz în jurul brandului și să devină virală.

Copywriting pentru reclamele Facebook – contează cu adevărat?

Deși unele persoane consideră că pentru anumite campanii partea vizuală, cea estetică, este mai importantă decât partea de text, adevărul este că cele mai bune rezultate vor fi obținute printr-o combinare a celor două, cu un accent pus atât pe componenta vizuală, cât și pe cea de text. 

Pentru a răspunde întrebării de mai sus, da – copywritingul pentru reclamele pe Facebook contează cu adevărat și îți poate transforma campaniile care nu performează în campanii cu un ROI excelent. Tot ce trebuie tu să faci este să înțelegi importanța copywritingului și să înveți câteva strategii pentru a scrie cele mai bune reclame pe Facebook.

Strategii pentru a scrie cele mai bune reclame pe Facebook

#1. Ține cont de publicul pentru care scrii

Dacă ai folosit opțiunile de targetare demografică și psihografică, aplică aceste particularități ale publicului țintă și textului care urmează să însoțească reclama. Nu vei scrie cu același tone of voice pentru persoanele din mediul urban de 25 de ani și pentru persoanele din mediul rural de 45 de ani. Fiecare opțiune de targetare trebuie să se traducă printr-o abordare relevantă când vine vorba de crearea textului. 

#2. Ia în calcul personalitatea brandului

La fel cum ții cont de personalitatea celor din publicul țintă, trebuie să iei în calcul și personalitatea brandului. Imaginează-ți că brandul este o persoană – cum ar arăta, ce vocabular ar avea, ar fi amuzantă sau serioasă? Notează-ți răspunsul la aceste întrebări și citește mai multe despre personalitatea brandului pentru a o putea creiona în mod detaliat. Aceasta te va ajuta să ai o abordare unică asupra textelor și să te asiguri că reclamele sunt percepute corect de către public. 

#3. Potrivește textul cu elementele vizuale

Asigură-te că ceea ce spui prin cuvinte este redat și vizual – nu trebuie să existe discrepanțe între mesajul transmis prin cuvinte și cel transmis prin imagini. Dacă nu respecți această strategie, este posibil ca publicul să devină confuz sau să îți pierzi credibilitatea în ochii utilizatorilor. 

#4. Folosește întotdeauna un call to action
Îndemnul la acțiune sau call to action este o componentă care nu ar trebui să lipsească niciodată din reclamele de pe Facebook Ads – iar orice copywriter bun știe acest lucru. Fie că îți dorești ca cei care văd anunțul tău să intre pe site, să completeze un formular sau să vadă o nouă colecție, acest lucru trebuie specificat în termeni clari și foarte succint în așa fel încât publicul să înțeleagă care a fost rostul reclamei. Dacă nu ești sigur cum să formulezi un call to action convingător, poți vedea aici mai multe exemple din care te poți inspira!

#5. Nu te pierde printre termeni specializați 

Chiar dacă redactezi texte pentru o afacere nișată, vocabularul ar trebui să fie cât mai simplu, fără prea mult jargon (chiar deloc dacă este posibil) pentru ca cei care îți văd reclama să înțeleagă din prima despre ce este vorba. Nu uita că reclamele pe Facebook nu sunt articole de blog, nimeni nu va sta foarte mult timp să le parcurgă și dacă mesajul nu este înțeles din prima, vei pierde potențiali clienți!

#6. Nu scrie doar pentru a umple spațiul

Legat de ce am menționat anterior, nimeni nu va sta foarte mult să citească textul reclamelor tale de pe Facebook. Așadar, nu te complica și nu scrie mult (oricum există o limită de cuvinte). De asemenea, nu îngreuna elementele vizuale cu mult text pentru că vei pierde atenția utilizatorilor. Oferă doar informațiile esențiale și asigură-te că textul este unul convingător, nu plictisitor! 

Așadar, acum că ai aflat cum poți contribui la maximizarea profitului cu Facebook Ads, importanța copywritingului și strategiile pe care le poți aplica, nu îți rămâne decât să pui în practică tot ce ai învățat. Reține că este recomandat să exersezi cât mai mult pentru a deprinde acea naturalețe în scris, un skill care pune în dificultate chiar și copywriteri de meserie! 

Sursa foto: Unsplash.com