• Cele mai moderne finisaje pentru o încăpere frumoasă, atunci când vine vorba de opțiuni de pardoseală, sunt plăcile de parchet stratificat, pentru natura lor versatilă. De asemenea, poți opta și pentru pardoseli din piatră naturală sau vinil. Bunele principii de amenajare a unei camere înseamnă, de asemenea, alegerea unei pardoseli care să pună în valoare stilul camerei vizate.
  • Doar dulapurile nu sunt suficiente ca să asigure depozitarea eficientă a tuturor lucrurilor. Există multe idei inteligente pentru dormitor, pe care le poți implementa pentru a îmbunătăți spațiile destinate depozitării. Poți adăuga rafturi suspendate deschise, poți alege un pat cu spațiu de depozitare dedesubt sau noptiere cu sertare. Pentru pături și perne, poți folosi chiar și coșuri împletite din răchită, care sunt ușor de curățat, la îndemână și durabile.
  • Atunci când spațiul este limitat, este nevoie de soluții de depozitare inteligente. Folosirea unui spațiu mai puțin utilizat pentru idei de depozitare ascunsă ajută la prevenirea dezordinii. Să nu fie lucruri la vedere este cel mai bine pentru un dormitor mic, deoarece orice obiect vizibil va face ca încăperea să pară supraaglomerată, deci să pară și mai mică.
  • Obiectele folosite în designul camerei includ mobilier, elemente decorative, covoare, draperii și perdele. Una dintre ideile de amenajare pentru un dormitor matrimonial, care funcționează fără greș, este folosirea unui mobilier inedit pentru a da caracter camerei. De exemplu, cu ajutorul unui fotoliu poți crea un colț confortabil pentru dormitorul tău. De asemenea, poți adăuga mai multe opțiuni de ședere sau poți crea un decor excentric dacă te vei juca cu schema de culori și diferite texturi. Lasă-ți imaginația să te ghideze în această privință.
  • Pentru un aspect mai aerisit, este necesar ca dormitorul principal să fie foarte bine luminat. Asigură-te că există atât lumină naturală, cât și lumină artificială pentru a obține acest lucru. Dacă designul camerei include opțiuni variate de iluminat, rezultatul final este deosebit la nivel de stil și estetică. Poți opta pentru corpuri de iluminat cu lumina în tonuri reci sau calde. Există multe opțiuni din care poți alege, cum ar fi lustre, candelabre, lămpi de masă sau de podea.
  • Este important să ai un sistem bun de ventilație prevăzut în designul dormitorului, fie cu ajutorul unui ventilator sau un aparat de aer condiționat. Este ideal să îți faci obiceiul de a aerisii camera în fiecare dimineață și seara, înainte de culcare. O gură de aer proaspăt împiedică camera să devină sufocantă și te va ajuta să dormi mai bine. Dacă ai un balcon la dormitor și acesta se deschide direct spre stradă, este o idee bună să amenajezi un colț verde, cu multe plante, care vor ajuta la purificarea aerului și vor crea o atmosferă primitoare.

Înainte de toate, stabilește cine va folosi spațiul (dormitor matrimonial, camera copilului etc.). Gândește-te la activitățile care se vor desfășura în acel spațiu. Trebuie să efectuezi acest exercițiu pentru fiecare cameră din proiectul tău și să scrii într-un caiet de notițe, pe care să îl porți cu tine pentru idei și inspirație din mers.

Sursă foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat împreună cu iProspect