Așadar, căminul unei femei arată bine nu doar din punct de vedere estetic, ci și funcțional, cu accent asupra organizării, aceasta făcându-și timp suplimentar pentru a-i oferi căminului sentimentul de “acasă”. Dacă ești femeie și tocmai ai intrat în posesia unui nou set de chei ale viitoarei locuințe în care-ți vei construi o mulțime de amintiri frumoase cu familia ta, ori ești invitată să te ocupi de procesul de amenajare, iată câteva idei practice care te vor ajuta să-ți creezi căminul perfect.

Nu lăsa nimic la voia întâmplării! Măsoară, analizează, verifică ofertele

Că totul să fie perfect, va trebui să aloci multă atenție. Mai ales atunci când faci lucrurile de la zero sau atunci când ești pusă în situația de a renova de exemplu, o casă bătrânească. Analizează în detaliu fiecare încăpere și nu te grăbi să iei decizii cu privire la mobilier sau decorațiuni înainte de a verifica instalațiile și din a te asigura că finisajele se potrivesc cu planul tău de amenajare.

Și dacă tot aminteam de un plan, e cu atât mai bine să schițezi fiecare pas în detaliu pe o coală de hârtie, să măsori spațiul disponibil și să analizezi ce opțiuni există, întocmai pentru a te încadra eficient în bugetul pe care ți l-ai propus să-l cheltuiești pentru fiecare încăpere în parte.

Amenajarea bucătăriei

În bucătărie va trebui să te asiguri că nu-ți lipsește nimic pentru a fi cea mai bună gospodină și pentru a face cele mai delicioase mâncăruri pentru cei dragi. Dacă ai o bucătărie mică, poți avea în vedere alegerea unor finisaje în nuanțe deschise și utilizarea unor corpuri de mobilier compacte sau a mobilierului suspendat, ce te va ajuta să-ți îndeplinești necesarul în materie de organizare fără să ocupi mult spațiu propriu-zis său vizual.

Centrat sau într-un colț al bucătăriei poți amplasa un set masă și scaune bucătărie, alături de electrocasnicele tale preferate pe care poți inclusiv să le încorporezi în mobilier dacă nu vrei să le lași la vedere.

Amenajarea sufrageriei/livingului

Cea mai frumoasă parte a procesului de amenajare e când trebuie să aranjezi livingul sau sufrageria, locul unde-ți vei întâmpina și musafirii. Deci aceste încăperi sunt de interes principal. De pe lista de cumpărături n-ar trebui să-ți lipsească o canapea cochetă sau un set cu scaune/fotolii incluse, un covor pe care-l poți amplasa centrat dacă vrei să-ți ofere un plus de accent, o măsuță de cafea și desigur, o bibliotecă sau o comodă TV.

Va trebui să le aranjezi și să le alegi ținând cont de forma încăperii, dar și de caracteristicile stilului de amenajare în cazul în care ți-ai propus să urmezi unul (o idee excelentă care te poate ajuta să reproduci o amenajare deosebită și cu un aspect tot unitar).

Amenajarea dormitorului

În dormitor este necesar să pui mai cu seamă accent pe confort. Așa că nu vei avea nevoie de foarte multe lucruri: 1-2 noptiere, un pat prevăzut cu o saltea superortopedică și un topper (cea mai bună combinație) pe care le poți lua la fel ca și mobilă de bucătărie sau pentru living, din magazinul Drimus, eventual un șifonier, o consolă TV și câteva corpuri de iluminat.

Se adaugă bineînțeles și țesăturile favorite pentru decorul patului și al ferestrelor, de preferat în nuanțe relaxante.

Amenajarea holurilor

Holul va face prima impresie odată ce familia ta ajunge acasă după o zi obositoare. Îți recomandăm să nu-l omiți și să-l aranjezi cu stil în doar câțiva pași simpli. Apelează la o mică băncuță sau un fotoliu cochet, un pantofar și un cuier (poate fi chiar un cuier pom care nu ocupă mult spațiu). Un tapet modern și pardoseala de lemn vor realiza un decor excepțional.

Amenajarea camerei copilului

Cât despre camera copilului, cel mai important lucru e să-i oferi posibilitatea de a avea contact cu obiecte funcționale sau mobilier adaptat vârstei, respectiv decorațiuni care sunt pe placul său.

Știm că părinții obișnuiesc să amenajeze camera copilului gândind un proiect pe termen lung, dar trebuie înțeles că dorințele sale sunt importante pentru a se simți în siguranță și că amenajarea conform vârstei contribuie și la buna lor dezvoltare.

Sursa poza: canva.com