Ce trebuie sa contina seturile de bucatarie complete

Numărul de piese dintr-un set de ustensile bucatarie poate varia, de la 2 până la peste 10 piese. Acestea sunt diverse, destinate diverselor activități din bucătărie și diferitelor preparate, de la prăjituri până la ciorbă. Există câteva elemente care nu trebuie să lipsească ca setul să fie considerat complet. Mai jos redăm o listă de obiecte de bucătărie indispensabile:

  • Spatule și turnere;
  • Mai multe linguri, unele mai adânci, altele mai plate;
  • Pensulă;
  • Tel;
  • Clește;
  • Polonic;
  • Ustensilă pentru paste;
  • Suport pentru toate aceste instrumente.

Avantajele unui set de ustensile de bucatarie performant

Achiziționarea unui astfel de set vine la pachet cu multiple beneficii, date de calitatea ustensilelor. Cele din silicon alimentar sunt excelente deoarece siliconul este termorezistent și non-toxic. Mai exact, poate suporta temperaturi de până la 230 de grade Celsius. Ustensilele sunt realizate astfel încât să fie antiaderente, așa că poți lucra cu ele liniștit chiar dacă ai mâinile ude. În plus, nu produc niciun fel de zgârieturi veselei de bucătărie. Mânerul trebuie să fie de lemn și ergonomic. Nu te îngrijora în privința lemnului, căci nu va transfera căldura. Dimpotrivă, îți protejează mâinile. Atunci când cumperi un set de ustensile, avantajul este că nu mai trebuie să pierzi timp căutând fiecare element în parte, ci le ai pe toate în același loc. Mai mult, setul vine în aceeași culoare, așa că adaugi o pată de veselie bucătăriei tale. 

Ustensilele trebuie să fie ușor de curățat și depozitat. O variantă foarte eficientă cea în care fiecare element prezintă o gaură în capătul mânerului, care este destinată pentru agățare pe perete. Cu aceasta salvezi spațiu în sertare sau pe blatul de bucătărie și, în plus, adaugi un aer rustic încăperii. 

În concluzie, un set de ustensile de bucătărie profesional trebuie să conțină cât mai multe elemente, pentru diverse situații și diverse preparate. Siliconul alimentar este elementul-vedetă, datorită rezistenței împotriva căldurii ridicate și a ușurinței cu care se curăță. Alege ustensilele care să te ajute să gătești mai rapid și mai ușor!