Cunoaște nuanța pielii și subtonurile ei

Ți-ai cumpărat vreodată un fond de ten care să semene cu nuanța ta, dar când l-ai aplicat, s-a dovedit a fi prea gri, roz sau galben? Posibil din cauza nuanței pielii tale. Subtonurile sunt: ​​calde, reci și neutre.   Există mai multe teste care vă pot ajuta să găsiți nuanța fondului de ten. Unul care este ușor de observat este testul accesoriilor: dacă bijuteriile din aur se potrivesc mai bine cu pielea ta și argintul iese mai mult în evidență, sunt șanse ca subtonul tău să fie galben. Dimpotrivă, dacă accesoriile argintii se amestecă mai bine, iar cele aurii ies în evidență, acest lucru indică un subton rece. Acum, dacă ambele sunt armonioase, subtonul tău poate fi neutru.

Testați fondul de ten pe linia maxilarului

Chiar între linia care îți împarte fața și gâtul, un fon de ten trebuie sa fie echilibrat ca ton. Sună cam nebunesc, dar este normal ca o persoană să aibă diferențe între tonul feței și al gâtului. Poate fi o caracteristică genetică sau chiar poate fi cauzată de utilizarea regulată a cremei solare pe față. De aceea, cel mai simplu este să încerci un fond de ten pe linia maxilarului. În acest fel vei știi cel mai bine ce ți se potrivește.

Cum să alegi fondul de ten perfect pentru fiecare tip de ten

Tenului uscat sau matur îi plac foarte mult fondurile de ten fluide  și nu prea are probleme cu uleiurile din compoziție. Acest tip de fond de ten se aplică foarte ușor cu pensule machiaj speciale. Nu uitați să pregătiți și pielea cu o cremă hidratantă și protecție solară potrivită. Sfatul nostru este să încerci un finisaj mai strălucitor/hidratant și cu un activ rece care tratează în timp ce pielea ta este machiată.

Persoanele care se bucură de un ten normal, echilibrat, pot opta atât pentru finisaj satinat, dar și pentru cel mat în funcție de preferințe. Cele mai potrivite sunt fondurile de ten cremoase sau lichide, ce pot fi aplicate ușor cu pensule machiaj sau cu bureți. 

Pentru tenul mixt, care are zona T ca cea mai grasă zonă, fondul de ten mat, fără ulei, poate fi cel mai potrivit. Poate fi utilizat și un fond de ten satinat, dar trebuie combinat cu o pudră compactă potrivită pentru ca machiajul să reziste cât mai mult. Sunt potrivite atât fondurile de ten lichide, cât și cele tip stick sau cele pudră. Toate pot fi aplicate foarte usor cu pensule machiaj. 

Pentru tenul gras, fondul de ten satinat este, poate, un dușman, iar fondul de ten mat este preferatul acestor persoane. Acest tip de finisaj îți ține pielea uscată un timp îndelungat. Ca și în cazul tenului mixt, o pudră de față este necesară pentru ca machiajul să reziste cât mai mult timp. Dacă vrei puțină strălucire, poți aplica iluminator în zonele specifice precum pomeții, sub sprâncene, deasupra buzelor. Cele mai potrivite sunt fondurile de ten lichide, cremoase sau pudră, care pot fi aplicate cu pensule machiaj și care vor face față ușor sebumului.

Ultimul lucru pe care trebuie să îl faci este să te gândești la nivelul de acoperire de care ai nevoie. Există mai multe tipuri de fond de ten: cu acoperire mică, cu acoperire medie și cu acoperire mare. Desigur, la unele fonduri de ten cu acoperire medie există posibilitatea de a aplica straturi multiple pentru a obține acoperire mare. Aceasta este mai mult o caractesristică ce ține de gustul fiecăruia.