Îngrijește-te și fii cochetă

Atunci când te uiți în oglindă și îți place ceea ce vezi, simți cum ți se umple sufletul de bucurie. Deci, ai grijă în permanență de asta, îngrijește-ți părul și tenul, îmbracă hainele cele mai bune chiar și la serviciu și poartă bijuterii. Dacă ești îngrijită și cochetă vei stârni admirația și laudele celor din jur, iar asta îți va face plăcere și, da, starea ta de spirit va fi bună.

Ai grijă ce mănânci

Alimentația este mai importantă decât îți imaginezi pentru o bună dispoziție. Probabil că ai constatat că după o masă copioasă îți simți stomacul încărcat și ai o stare de letargie pe care poți să o depășești abia după câteva ore. Noi te sfătuim să înlocuiești carnea grasă cu peștele. Somonul, sardinele, heringul și chiar macroul au un conținut ridicat de acizi grași omega 3 care ajută creierul să răspundă la semnalele transmise prin dopamină și serotonină, responsabile pentru buna dispoziție. De asemenea, fructele și legumele conțin antioxidanți care ne protejează organismul, iar corpul nostru se va simți bine după ce le consumăm.

Fă sport

Orice activitate sportivă stimulează eliberarea dopaminei, care duce la creșterea stării de bine. O idee excelentă este să-ți începi fiecare zi cu un program scurt de exerciții și vei avea energie pentru toată ziua, iar zâmbetul îți va rămâne pe buze, indiferent de situațiile cu care te confrunți. Ideal ar fi să faci sport în aer liber și să profiți din plin de zilele cu soare.

Respectă-ți programul de somn

Multe dintre noi consideră că somnul este supraapreciat și că ne este de ajuns să dormim câte 3-4 ore pe noapte. Într-adevăr, atunci când te trezești, poți avea energie și o stare relativ bună, însă oboseala se va instala destul de repede, pe la mijlocul zilei. Oboseala îți aduce, fără îndoială, și o dispoziție capricioasă. Pe termen lung, aceasta este o practică dăunătoare, care poate afecta sănătatea. Specialiștii spun că orice adult cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani are nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte, potrivit Sleep Foundation.

Cumpără-ți ceva frumos

Bineînțeles că îți cumperi în mod constant hainele, accesoriile și cosmeticele necesare, dar din când în când răsfață-te cu ceva ce îți dorești – acel lucru frumos și deosebit la care visezi, dar pe care îl consideri un capriciu. Fix acest capriciu te va face fericită. Evident, alege-ți bine momentul și fă cheltuială atunci când îți poți permite. Sentimentul de mulțumire pe care îl ai atunci când ajungi acasă și despachetezi acel lucru este de neegalat.