Dacă ai în plan să achiziționezi haine de blană pentru femei, trebuie să acorzi o atenție mai mare asupra detaliilor, pentru a avea certitudinea că piesa vestimentară aleasă este din blană veritabilă și nu artificială.

La ce să ai grijă când cumperi haine de blană de lux

Atunci când vrei să achiziționezi haine de blană de lux asigură-te că faci achizițiile din magazinele de profil, care vând doar astfel de piese. De regulă, aceste magazine oferă certificate de autenticitate.

Bineînțeles, sunt câteva aspecte pe care le poți pune în practică pentru a verifica calitatea blănii:

  • Testul mirosului. Acesta se poate aplica doar când ai haina de blană în față. Atât blănurile naturale, cât și hainele din piele naturală au un miros specific. Articolele din material ecologic tind să miroasă a plastic. De altfel, îți poți da seama de tipul blănii prin ardere. Este suficient să arzi câteva fire de blană pentru a vedea dacă este naturală sau artificială. Prin ardere, firele din blană naturală miros a păr ars, pe când cele din blană artificială miros a plastic.
  • Finisajele. Hainele de blană naturală autentice au finisaje de înaltă calitate. Firele de blană sunt la același nivel, cusăturile sunt perfecte și simetrice, iar per total piesele sunt lucrate cu minuțiozitate. Acest lucru nu este valabil și în cazul articolelor din material ecologic.
  • Testul curentului de aer. Firele de blană naturală reacționează la curenții de aer. Astfel că, poți trece cu mână pe deasupra firelor de blană pentru a verifica dacă reacționează sau nu la curentul de aer provocat. În cazul în care firele de blană nu se mișcă, cel mai probabil haina pe care ai ales-o nu este autentică.
  • Prezența pufului. Hainele din blană naturală au la baza firelor de păr puf fin și dens. Acesta lipsește la articolele din blană artificială.

Unii producători au reușit să imite atât de bine blana naturală încât poți fi ușor de păcălit. Cu toate acestea, testele de mai sus dau în continuare randament. Mai trebuie să știi că paleta de culori disponibilă la hainele de blană veritabilă este ceva mai restrânsă.

De obicei, găsești în magazine haine de blană de lux negre, în culori naturale, precum maro ori bej, gri sau nude. Acestea sunt foarte ușor de asortat și asigură o ținută rafinată ce poate fi purtată în orice context.

Un lucru foarte important de menționat este faptul că hainele din blană naturală au o durată de viață extinsă, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător. Prin urmare, achiziționarea unei haine de blană pentru femei reprezintă o investiție foarte bună, dacă iei în considerare că poate fi purtată ani la rând fără să își piardă din valoare.

Pentru a evita neplăcerile, îți recomandăm să cumperi haine de blană pentru femei direct de la producătorii certificați. Astfel ai garanția autenticității și calității. În plus, te vei bucura de un preț mai avantajos, fiindcă lipsa intermediarilor permite perceperea unui cost mai mic.