Suntem mai mulți apicultori din județul Vaslui și ne-am unit într-o asociație menită să îi ajute să aducă mierea direct din stupină pe masa familiei tale. Doar așa eliminăm creșteri ale prețurilor justificate doar de lăcomia intermediarilor, pentru ca tu să plătești un preț corect. 

Și, poate cel mai important, Mieva.ro creează legături directe și trainice, bazate pe încredere, între tine, cel care consumi și apreciezi mierea, și noi, apicultorii care o producem cu respect și grijă pentru natură, după metode tradiționale și fără niciun fel de aditivi. 

Datorită experienței noastre cunoaștem o mulțime de informații importante despre miere și celelalte produse apicole, iar acum le împărtășim cu tine.

E important să știi cum recunoști un produs de calitate, dar și de ce este important să cumperi local. Așa te poți bucura de beneficiile pentru sănătate pe care le oferă mierea naturală, polenul și propolisul, în timp ce susții activitatea micilor antreprenori români.

Cum îți dai seama dacă mierea naturală este de calitate

În primul rând, trebuie să fii atent la gust. Mierea de tei este parfumată și are gustul specific florilor din care este produsă, la fel și mierea de salcâm. Dacă iei un borcan de miere de acest fel din comerț și simți că îi lipsește aroma și este doar dulce și atât, sunt șanse foarte mari să nu fie miere naturală.

În al doilea rând, trebuie să urmărești ce se întâmplă atunci când mierea se cristalizează. Dacă sunt niște cristale mai mari, ca la zahăr, înseamnă că nu este un produs complet natural. În mod normal, mierea naturală face niște cristale foarte fine, cum e șerbetul, trebuie să fie ca o pastă.

De exemplu, mierea de salcâm nu cristalizează timp de 2 ani. Atunci când se petrece acest proces, trebuie să fie uniformă cristalizarea în borcan. Dacă vezi la raft un borcan în care este doar o parte lichidă și cealaltă solidificată, înseamnă că s-a intervenit sintetic pe acel produs.

Cea mai sigură cale pentru a te asigura că mierea este naturală și de calitate este să cunoști producătorul, să știi cine este și istoria lui. Este vital să ai informații transparente despre apicultor, dar și despre locul și modul în care își face mierea naturală, ca să ai încredere că este un produs de calitate.

Mierea Mieva – garanția calității produselor autohtone

Majoritatea apicultorilor Mieva au preluat această tradiție din familie sau de la vecini ori prieteni care practicau apicultura. În acest mod, s-au asigurat că duc mai departe obiceiul de a produce mierea naturală de cea mai bună calitate, după metode tradiționale, fără aditivi sau intervenții de orice fel.

Mai mult decât atât, cei mai mulți dintre membrii asociației au apicultura ca activitate principală. Așadar, ne este mult mai ușor să dăm tot ce avem noi mai bun pentru ca procesul de producție al mierii naturale și al altor produse apicole disponibile pe site-ul Mieva.ro să fie unul ireproșabil, din momentul recoltării polenului până în momentul în care produsele noastre ajung pe masa consumatorilor.

Zona județului Vaslui este una cu o tradiție străveche în domeniul apiculturii. Membrii cooperativei „Mieva – Mierea din Vaslui” au stupinele în partea de nord-vest și de vest a județului Vaslui. Este o zonă de dealuri înalte și împădurite, cu un mare potențial melifer, cu multe pășuni cu o floră variată, cu păduri de tei și de salcâm. 

Lipsa industriei și a unor mari artere de transport reprezintă un mare atu, influența poluării fiind practic inexistentă, ceea ce garantează încă o dată calitatea mierii care este produsă în stupinele Mieva.

Noi, apicultorii din cooperativa Mieva, producem miere naturală de cea mai bună calitate, după metode tradiționale, fără aditivi sau intervenții de orice fel.

Scopul magazinului nostru online este să ajungă direct la cumpărători. Fără intermediari. De la apicultorii care produc mierea naturală la oamenii care vor să se bucure de beneficiile acesteia și să susțină micii antreprenori români. Acum este mai ușor ca niciodată să alegi doar produse de o calitate superioară și să verifici activitatea producătorilor. Dacă îți dorești ce este mai bun pentru tine și pentru cei dragi, alege Mieva.ro. Cumpără local de la producătorii cu o activitate transparentă, chiar din confortul casei tale.