Masaj 

Odată cu înaintarea în vârstă apar problemele de mobilitate din cauza durerilor musculare, de spate sau de picioare, iar masajul terapeutic sau de relaxare face minuni în această situație. Ideal ar fi să mergi la o ședință de masaj cel puțin o dată pe săptămână, dar acesta poate fi un obiectiv greu de atins din motive care țin de timp și distanțe. Din fericire, poți să faci asta chiar la tine acasă cu un fotoliu de masaj profesional pe care să-l ai la dispoziție oricând dorești sau simți nevoia. Tehnologiile utilizate pentru realizarea acestor fotolii sunt foarte avansate și practic orice parte a corpului tău – chiar și tălpile – va avea parte de tratamentul pe care îl aștepți.

Alimentație

O mare grijă trebuie acordată alimentației, pentru că metabolismul încetinește și regimul cu care erai în formă maximă la 20 de ani s-ar putea să te îngrașe mai târziu. Selectează-ți cu grijă alimentele, renunță la preparate procesate, prăjite sau grase, micșorează-ți porțiile și fă-ți un program fix al meselor. De asemenea, consumă cât mai multe fructe și legume proaspete. Un regim alimentar mai sănătos va preveni creșterea în greutate, dar îți va da și mai multă energie.

Tratamente cosmetice

Bineînțeles, trebuie să ai grijă și de piele, pentru că felul în care arată tenul tău produce o primă impresie. Și structura pielii va suferi modificări odată cu trecerea anilor și va trebui să o hidratezi mai bine. Fă-ți o rutină de îngrijire zilnică cu creme potrivite tipului de ten pe care îl ai și periodic apelează la tratamente de întinerire la cabinete cosmetice.

Sport

Mișcarea fizică este o componentă importantă a rutinei pe care ar trebui să o ai pe măsură ce înaintezi în vârstă, pentru că îți menține tonusul muscular, iar în felul acesta, aspectul corpului tău va rămâne frumos și armonios. Potrivit CDC (Centers for Disease Control and Prevention), pentru persoanele care au vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani se recomandă săptămânal cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată, cum ar fi mersul pe jos, și de două ori pe săptămână exerciții pentru întărirea mușchilor.

Odihnă

Programul de somn trebuie respectat cu strictețe, iar asta înseamnă că este timpul să renunți la nopțile albe petrecute în fața televizorului. Dormi cel puțin 6 ore în timpul nopții, iar dacă activitățile îți permit, odihnește-te și la prânz o oră. Somnul și odihna sunt esențiale pentru menținerea energiei, a unei stări psihice bune, dar și pentru un ten frumos și luminos.

Foto: Unsplash