Pot exista mai multe cauze ale căderii părului, ce includ de exemplu: anumite boli severe, dezechilibrul hormonal, lipsa de proteine, deficitul de biotină, pierderea în greutate, canicula, deficiența de fier și vitamina D, administrarea unor medicamente care pot avea și efecte secundare. La acestea se daugă și dieta deficitară, inflamația scalpului, tensiunea părului, fumatul, consumul de alcool, manipularea rea a părului, dietele severe, efectele mediului, poluarea sau prea mult stres.

Alopecia aerată

Alopecia se poate declanșa brusc în ziua de azi, din cauza stresului. Oamenii care suferă de alopecie areată suferă de fapt de o boală autoimună. Celulele foliculilor de păr se schimbă și sunt percepute de sistemul imunitar ca fiind străine și deci acesta va acționa împotriva lor, ca să le distrugă. Prin urmare, sistemul imunitar va ataca (prin globulele albe) aceste celule din foliculii de păr și asta va produce căderea părului.  

O soluție rapidă în ziua de azi, pentru alopecie, este utilizarea firelor densificatoare Gettik. Aceste produse cu nanofibre de îndesire a părului sunt cea mai nouă tehnologie din anul 2020. Produsele sunt eficiente, fibrele oferă coafurii un aspect mai bogat și sunt rezistente la transpirație, vânt și ploaie. Aceste nanofibre au fost create special pentru păr, pentru a atenua semnele de alopecie, păr rar, păr fin, păr deteriorat și chiar semne de chelie. 

Prin folosirea produselor cu fibre Gettik se dă un plus de volum părului, pentru a ascunde imperfecțiunile podoabei capilare. Între timp, pentru refacerea podoabei capilare, sunt recomandate și o serie de tratamente care ajută la regenerarea părului. 

Pentru a elimina fibrele de pe păr, se poate folosi un șampon normal, care este de calitate bună sau un șampon Gettik VolumePro, care oferă scalpului și părului un tratament cu ProVitamina B5 și biotină

Despre ProVitamina B5 s-a spus că accelerează vindecarea pielii, hidratează și are efect antiinflamator. Prin urmare, ea va avea o acțiune benefică asupra scalpului și firelor de păr, va ajuta și la fixarea keratinei și astfel podoaba capilară va fi mai rezistentă, aspectul ei va deveni mai frumos și mai strălucitor. 

Biotina este de asemenea un nutrient foarte bun pentru păr, deoarece ajută la combaterea eczemelor și a altor afecțiuni dermatologice, la creșterea și regenerarea părului. 

Vă sugerăm să încercați acest șampon profesional deoarece oferă strălucire și volum părului, iar în plus este fără sulfați și parabeni. 

Alopecia androgenică

Se pare că alopecia androgenică provine dintr-un exces de DHT. Experții au ajuns la concluzia că prin inhibarea 5α-reductazei, prin extractul de Saw Palmetto, se poate reduce DHT-ul și astfel se previne căderea părului. 

Pentru a rezolva rapid problema alopeciei androgenice, oamenii pot folosi extractul Saw Palmetto și finasterida din gama Gettik. Aceste blocante DHT fac minuni, ele chiar ajută în combaterea căderii părului. Extractul de Saw Palmetto este sub formă de capsule sau poate fi un ingredient important în șampoane, el fiind un blocant al androgenilor naturali DHT. 

Alte tratamente Gettik foarte eficiente contra alopeciei și căderii părului constau în folosirea de produse profesionale, precum sunt: 

  • Seruri regenerante pentru păr cu ulei de argan care mențin și sănătatea scalpului
  • Vitamine pentru păr care hrănesc și ajută la creșterea părului
  • Șampoane pentru creșterea sănătoasă a părului, eficiente și pentru a oferi un plus de volum podoabei capilare. 

Prin îngrijirea părului cu produse Gettik profesionale, se conferă elasticitate părului, se obține o podoabă capilară mai rezistentă și mai frumoasă. Aceste produse au câștigat în popularitate în ziua de azi, datorită ingredientelor sale și a rezultatelor excepționale pe care le oferă la fiecare utilizare.