Descoperă 3 aspecte de care să ţii mereu cont atunci când îngrijeşti pielea sensibilă a celor mici

Observă ingredientele din produsele de îngrijire

Produsele de îngrijire pot avea ingrediente ce sensibilizează pielea sau o predispun la alergii chiar şi atunci când acestea sunt formulate pentru cei mici. Printre cele mai dăunătoare ingrediente din produsele pentru piele, fie ele uleiuri, geluri de dus, creme sau unguente, se număra parfumul, alcoolul denaturat şi uleiurile esenţiale. Astfel de substanţe pot duce la reacţii alergice şi afectează calitatea şi textura pielii. Este o idee bună să alegi pentru cei mici doar produse de îngrijire fără astfel de ingrediente. Din fericire, există o mulţime de produse cu formule prietenoase cu pielea din care poţi alege, fie că îţi faci cumpărăturile din farmacie, plafar, online sau din drogherii.

Alege materialele hainelor cu atenţie

 Hainele pe care le poartă cei mici vor lua contact cu pielea lor, aşa că este important să alegi mereu fibre naturale sau materiale organice pentru aceştia. De ce? Ei bine, materialele sintetice pot duce la alergii, iar unele dintre ele sunt prelucrate folosind substanţe chimice ce dăunează pielii. Este o super idee să optezi pentru piese vestimentare simple, versatile şi din materiale de calitate, astfel cei mici le vor putea purta într-o mulţime de împrejurări şi în numeroase combinaţii. Un magazin de haine pentru copii ce oferă astfel de opţiuni este Matimo.ro, unde vei putea găsi haine din fibre naturale, sustenabile.

Aplică întotdeauna SPF

 Razele UVA şi UVB dăunează pielii, fie că este vorba de pielea unui adult sau a unui copil. Desigur, în cazul celor mici, pielea este mult mai sensibilă, ceea ce înseamnă că şi riscul de arsuri solare creşte. Aplică întotdeauna SPF pe pielea celor mici atunci când ies din casă în timpul zilei, atât pentru a preveni arsurile, cât şi pentru a proteja pielea de efectele pe termen lung ale soarelui, printre care se număra îmbătrânirea prematură a pielii. Poţi opta pentru un produs cu protecţie solară minerală, bazat pe oxid de zinc, ce oferă protecţie UVA/UVB, fiind în acelaşi timp prietenos cu pielea.

 Pielea sensibilă a copiilor merită o atenţie şi o protecţie speciale. Astfel, încearcă să eviţi produsele cu substanţe ce agresează pielea, cum ar fi uleiurile esenţiale, alcoolul denaturat şi parfumul, aplica întotdeauna SPF atunci când ieşiţi şi alege haine din materiale naturale, ce nu au fost tratate cu substanţe chimice.

Sursa foto: Pixabay.com