Acum poți elimina definitiv punctele mici și roșii care te complexează, prin singurul tratament ce dă rezultate în lupta cu foliculita: Epilarea Definitivă.

Ce este și cum se manifestă foliculita?

Foliculita este o afecțiune comună a firelor de păr, des întâlnită atât la femei, cât și la bărbați.

Ea este cauzată, de obicei, de bacterii sau infecții fungice și se manifestă sub forma unor mici puncte roșii la nivelul firelor de păr sau prin iritații ale pielii.

Ceea ce trebuie să știi este că, dacă nu o tratezi la timp, foliculita te poate lăsa cu semne pe piele.  

Ea se manifestă cel mai des în zona inghinală, pe picioare și pe brațe.

Primul semn al apariției acestei afecțiuni este roșeața observată la rădăcina unuia sau mai multor fire de păr, care este însoțită de durere sau prurit (mâncărime). Ulterior, inflamația se poate transforma în umflaturi sau pustule ce contin puroi și care pot fi cu adevărat dureroase.

Cauze și tratament pentru foliculită:

 Cauzele principale care conduc la apariția foliculitei sunt: purtarea de haine prea strâmte, sistemul imunitar slăbit, utilizarea excesivă a lamei de ras, înotul în piscine cu o cantitate insuficientă de clor sau existența unor afecțiuni medicale grave (diabet zaharat, HIV).  

Ea se poate trata fie printr-un tratament medicamentos, care este de durată (bazat pe un antibiotic antifungic), fie printr-un tratament cu laser sau IPL, realizat de către un specialist în estetică. Acesta din urmă este și singurul remediu rapid și ireversibil împotriva foliculitei, pentru că elimină rădăcinile bolnave și nu mai permite afecțiunii să se extindă la nivelul altor foliculi piloși. 

A picture containing person, sitting

Description automatically generated

-Epilare definitiva cu IPL-

Epilarea definitivă- tratament eficient împotriva foliculitei:

Epilarea definitivă cu Laser sau cu IPL (lumină intens pulsată) distruge foliculita de la sursă, ajungand la rădăcina firelor de păr prin melanina (culoarea) proprie pielii.  În plus, pielea rămâne catifelată, își uniformizează aspectul, iar părul nedorit este eliminat pe termen lung. 

Acest tratament se poate realiza de către specialiști în domeniu, în centrele Nomasvello, brandul lider mondial în Epilare Definitiva și tratamente cosmetice cu Laser Diodă și IPL. 

Metoda patentata FUSION- Laser Diodă+ IPL asigură rezultate chiar de la prima sedință, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

A picture containing person, green, sitting

Description automatically generated
  • Epilare definitiva cu laser diodă-

Dacă nu te confrunți încă cu foliculita, ești o persoană norocoasă! 

Printre metodele de prevenție se numără: consumul ridicat de fructe, minerale si legume, menite a întări sistemul imunitar, dușul după fiecare sesiune de înot la piscine, folosirea propriilor prosoape la hoteluri sau centre SPA și evitarea ținutelor strâmte pe corp, care pot determina un blocaj al canalelor sebacee (transpirația favorizând dezvoltarea acestei infecții). 

De asemenea, este util să folosești zilnic un săpun antibacterian și să aplici comprese calduțe atunci când ai pielea iritată.

 Pentru a emana sănătate prin toți porii, ai grijă de pielea ta. 

Frumusețea se îngrijește!