De regulă, pentru personalizare tricouri se folosesc mai multe tipuri de metode, dar una din cele mai simple și eficiente, pe care o poți încerca chiar la tine acasă, este cea cu fierul de călcat. 

Pasul 1

Ia un cearceaf alb pe care îl împăturești în patru, astfel încât grosimea acestuia să fie de minim 1 sau 2 centimetri.

Pasul 2

Ai nevoie de o masă solidă pe care urmează să faci imprimeul. De asemenea, ai nevoie de un fier de călcat pe care îl bagi în priză să se încălzească. Folosește un fier de călcat care nu are multe orificii, deoarece va strica imprimeul. Totodată, nu-l seta pe modul de aburi atunci când folosești fierul de călcat la personalizare tricouri. 

Pasul 3

Așează tricoul pe masă și încălzește-l folosind fierul de călcat doar pe zona unde urmează să aplici imprimeul.

Pasul 4

Alege un imprimeu pe care vrei să îl folosești pe tricoul tău și pune-l pe tricou cu partea lipicioasă în jos. Alege un loc care ți se pare interesant pe tricou astfel încât să iasă ceva frumos.

Pasul 5

Cu partea plană a fierului de călcat, apasă pe imprimeu pentru a realiza transferul pe tricou, timp de 15-20 de secunde. După ce dezlipești banda adezivă, imprimeul va rămâne lipit pe tricou. E indicat să folosești un tricou din bumbac pentru a realiza un imprimeu reușit.

Iată care sunt și celelalte metode de imprimare utilizate de magazinele profesionale:

Transferul termic

Prin această metodă se aplică la cald modelul decupat mecanic dintr-o rolă de vinil, folosind presa termică. Folia de termotransfer se decupează cu un cutter. Se poate și printa după care să se decupeze folosind un cutter profesional.

Imprimare prin serigrafie

Este o metodă mai costisitoare deoarece face transferul unor ceneluri printr-o sită fină. Vopseaua trece doar prin orificiile lăsate libere pentru a imprima modelele dorite. Se folosește pe orice tip de material textil, plastic, PVC, lemn sau metal.

Broderie

În procesul de imprimare prin broderie nu se imprima un model pe tricou ci se coase. Modelele dorite sunt cusute cu ață la o mașină automată de brodat. Astfel modelul va avea o durată de viață mai mare după multe cicluri de spălare. Se poate imprima pe orice tip de material textil, de la materiale naturale până la cele din fibre sintetice. Avantajele broderiei este că prezintă o calitate excelentă și rezistentă la abraziune. 

Imprimare prin sublimare 

Este o metodă de imprimare pe materiale din fibre sintetice. Culoarea este aplicată pe suport de hârtie după care acesta este transferat pe textil, la cald. Culorile sunt foarte vii și este ideală pentru fotografii sau logo-uri full-color. Imprimarea modelelor se poate face atât pe materiale textile cât și pe alte tipuri de materiale. Se realizează foarte rapid și nu există un risc de degradare a imprimeului. 

Cei de la GrizzlyShop vin în ajutorul tău cu soluții complete de tricouri personalizate. Au disponibile pe site peste 2.500 de modele de tricouri personalizate. Alege tricoul potrivit pentru tine sau cineva drag și comandă-l rapid, dacă nu vrei să îl personalizezi singur. 

De asemenea, poți verifica pe site-ul celor de la Zenity dacă au modele interesante de cadouri pentru cineva drag, precum tricouri, poseta, haine interesante sau accesorii.  De regulă tricourile personalizate dar și alte obiecte personalizate reprezintă un cadou potrivit pentru cineva drag. Așa îți exprimi iubirea într-un mod inedit în care imprimi ceva ce amintește de voi o lungă perioadă de timp. 

Sunt multe oportunități de a creea singur lucruri personalizate, dar când nu ai timp, soluțiile online sunt rapide și eficiente pentru a comanda produsele dorite. Alege inspirat și profită de ofertele promoționale de la GrizzlyShop. Poți găsi și alte cadouri interesante precum șepci, tablouri canvas, sau cadouri speciale. E ideal când nu ai idei interesante de cadouri. Așa că nu mai rămâne decât să alegi modelul potrivit. Tu pentru cine vrei să pregătești un cadou interesant?