Printre principalele suplimente pe care cei ce doresc nu doar să atingă un corp cât mai bine tonifiat dar și să facă performanță în acest sens se numără astfel proteinele, creatina și BCAA, un compus realizat din aminoacizi esențiali organismului nostru. Iar alături de acestea putem numi și alte elemente pe care nu ar fi rău să le luam în calcul atunci când ne dorim să obținem rezultate rapid, eficient și sigur.

Exista desigur și unele sfaturi și indicații ce sunt oferite celor ce doresc să meargă la sală și vor să apeleze la aceste suplimente mai sus menționate. Iată cate sunt acestea:

1.Personalizarea – Nu există un „supliment magic” care funcționează pentru toată lumea. Este important că fiecare persoană să aleagă suplimentele potrivite nevoilor și obiectivelor sale individuale iar pentru asta, indicat este să cerem sfatul unui expert, fie medic sau antrenor personal cu experiență

2.Calitatea suplimentelor – Alegeți suplimente de la producători de renume care oferă produse testate și certificate pentru puritate și potență. De aceea suplimente – gym-stack.ro reprezintă una dintre cele mai bune alegeri în acest sens.

3. Consiliere medicală – Înainte de a începe un regim de suplimente, este recomandat să vorbiți cu un medic sau un nutriționist, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente

Să vorbim astfel pe larg despre fiecare dintre acestea alături de beneficiile aduse.

Printre cele mai populare suplimente utilizate de către persoanele care merg la sală se numără fără îndoială proteinele. Sunt esențiale pentru repararea și creșterea țesutului muscular. Când facem exerciții fizice, în special antrenamente de forță, fibrele musculare sunt supuse unui stres care duce la micro-leziuni. Pentru a repara aceste micro-leziuni și pentru a construi noi fibre musculare, corpul are nevoie de proteine. Este indicat însă să administram o doza recomandata în fiecare zi, ce este calculata în funcție de mai multe aspecte precum starea noastră fizica, vârstă, greutate și nu numai. Astfel de informații sunt de regula găsite pe ambalajele suplimentelor sau pe site-ui și grupuri de specialitate. Exista desigur și mai multe tipuri de proteine, după cum urmează:

Proteina din zer (Whey): Se absoarbe rapid în corp și este ideală imediat după antrenament.

– Cazeina: Se digeră lent, fiind o alegere bună înainte de a merge la culcare.

– Proteine vegetale: O opțiune pentru vegetarieni și vegani, provenind din surse precum mazăre, orez sau cânepă.

Creatina este un alt supliment popular printre sportivi. Este cunoscută pentru capacitatea să de a îmbunătăți forța și performanța în timpul exercițiilor de intensitate mare și scurtă durată, cum ar fi ridicarea greutăților. Creatina ajută la creșterea producției de ATP, o sursă importantă de energie pentru contracțiile musculare.

Aminoacizii cu catena ramificată (cunoscuți mai comun că BCAA) sunt un grup de trei aminoacizi esențiali ce conțin leucina, isoleucina și valina. Ei joacă un rol crucial în sinteza proteinelor și pot ajuta la reducerea durerilor musculare după antrenament. BCAA sunt adesea consumați în timpul antrenamentelor pentru a preveni catabolismul muscular și a sprijini recuperarea. După cum bine știm, febra musculara se poate instala chiar și la câteva ore după sala și nu va dispare decât după câteva zile sau atunci când începem sa facem mișcare din nou. Însă administrarea de BCAA ne va ajuta sa trecem mai ușor peste asta.

Un antrenament intens poate crește necesarul de vitamine și minerale. De exemplu, magneziul și calciul sunt importanți pentru sănătatea oaselor și funcția musculară iar vitaminele B contribuie la metabolizarea energiei. Multe suplimente pentru sportivi includ un complex de vitamine și minerale pentru a asigura că nu există deficiențe care ar putea afecta performanța și recuperarea. Putem obține aceste elemente din diverse alimente, fructe sau legume iar dacă le consumam constant, suplimentam mai ușor necesarul unei sesiuni de antrenament intens.

Suplimentele pre-workout sunt concepute pentru a oferi un impuls de energie și concentrare înainte de un antrenament. Acestea pot include ingrediente precum cafeina, beta-alanina și nitrați. Este important să se utilizeze aceste suplimente cu precauție, deoarece unele ingrediente pot cauza efecte secundare, cum ar fi palpitații sau insomnie, efecte ce sunt resimțite chiar și atunci când suntem într-o stare de repaus. Așadar, dacă știm deja când astfel de substanțe încep să ne afecteze, este bine să nu alegem o doza și mai mare doar prin faptul că ne dorim rezultate mai bune ci să încercam să rămânem la un nivel constant.

Hidratarea este crucială pentru performanță și recuperare iar asta o putem face cu ajutorul diverselor băuturi speciale ce se găsesc desigur tot in magazine de specialitate. Acestea pot avea desigur un preț mai mare și nici nu se găsesc în atât de multe magazine exceptând pe cele de specialitate, precum Gym Stack dar și în cadrul sălilor de fitness și culturism, unde avem siguranță că găsim produse de calitate, care să ne ajute cu adevărat și care să nu aibă efecte negative.

Nu în ultimul rând, este bine să ținem minte că pentru că toate aceste suplimente și elemente nutritive să aibă un efect maxim, nu trebuie să ne mulțumim cu sesiuni care doar să ne încălzească mușchii și este mai bine să mergem până la nivelul de epuizare totală.