Încurajează-l de mic să vorbească în public

Dă-i voie să experimenteze cât mai multe situații de care s-ar putea să se lovească atunci când va crește. Vorbitul în public este o abilitate care se învață și, cu cât este expus mai des la această practică, cu atât îi va fi mai ușor să și-o însușească. Fii alături de el, sprijină-l și oferă-i toată încrederea că este pe drumul cel bun, asigură-l constant că ceea ce face este bine și astfel îi vei consolida o stimă de sine puternică. Dacă este obișnuit cu aceste lucruri încă de mic, nu va avea niciodată probleme în a fi deschis și comunicativ în preajma a zeci de oameni, lucru foarte important pentru un tânăr și un adult de succes. 

Înscrie-l la un curs de teatru

Există o multitudine de activități la care copii pot participa pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare. Un curs de teatru nu doar că îl va ajuta să își însușească un limbaj vast, să fie stăpân pe dicția sa și felul în care articulează cuvintele, dar îi va oferi și contextul ideal pentru a învăța să fie expresiv, dezinvolt și sigur pe propriile calități. 

Trebuie să ai așteptări realiste de la cel mic

Este normal să îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău, însă este important să abordezi procesul de dezvoltare cu înțelegere și răbdare. Dacă setezi obiective mult prea înalte și greu de atins, s-ar putea să pui, involuntar, o presiune mare pe el, ceea ce va genera inversul rezultatului dorit. Abordează situația cu pași mici și felicită-l pentru fiecare reușită, chiar și pentru cele minore pentru că doar așa îl vei ajuta să evolueze sigur și constant.

Logopedie

În cazul în care teama de a vorbi în public s-a născut din cauza unor probleme de vorbire, este necesar să consulți un specialist. Fie că observi probleme de comunicare în mediile sociale în care este prezent, pronunțarea greșită a anumitor sunete, dificultate în a desfășura conversații simple sau orice alt simptom care te pune pe gânduri, o vizită la logoped reprezintă soluția optimă de remediere a situației. 

Priority Clinic oferă servicii de logopedie pentru copii complete prin intermediul cărora vei putea depista problema, recunoaște și trata cauza, în așa fel încât dificultățile cu care se confruntă să nu reprezinte o piedică în cauza unei dezvoltări corecte. 

Un curs de public speaking

Înscrierea la o activitate care vizează strict însușirea unor abilități de comunicare prin depășirea pragurilor psihologice este, de asemenea, o metodă foarte excelentă care îl poate ajuta pe copilul tău să devină un vorbitor excelent. Oferă-i posibilitatea să stea într-un mediu în care este înconjurat de persoane similare lui, unde nevoile îi sunt înțelese și sunt oferite soluții practice prin care treacă peste frica sa.

Fii alături de copilul tău în depășirea micilor frici! Implică-l în activități sociale multiple și apelează la specialiștii Priority Clinic atunci când problema persistă!