Cum îți dai seama dacă partenerul tău te privește ca pe un prieten și își permite să vorbească despre orice cu tine? Hai să vedem care ar fi semnele care să îți spună tot ce trebuie să știi.

Cât de sigur se simte partenerul alături de tine

Comunicarea sinceră vine atunci când partenerii se simt în siguranță. Relația este locul în care nu există loc de critici și prejudecăți. Asculți pentru că vrei să înțelegi, nu pentru a încerca să modifici comportamente și mentalități.

Totul se clădește în timp și acolo unde există dragoste există și deschidere către schimbare.

Așadar, partenerul tău va vorbi deschis cu tine doar atunci când se va simți în siguranță și ocrotit. Și îți vei da seama dacă lucrurile nu stau chiar așa. Se va eschiva de la explicații, va evita anumite subiecte sau vor fi situații în care nu o să aveți nimic să vă spuneți.

Demonstrează-i partenerului tău că ești mai mult decât persoana iubită. Într-o relație intimă, partenerii sunt, în primul rând, cei mai buni prieteni. Confidenți și sfătuitori. Până la urmă ești persoana care îi vrea tot binele din lume. Doar că, e bine să știe și cel de lângă tine acest lucru. Spre exemplu, într-o relație ar trebui să nu existe temeri nici chiar în cazul în care apar probleme care pot fi rezolvate doar cu pastile pentru potență.  

Cum te raportezi tu la partenerul tău

Este ușor să îți dorești ca partenerul tău să se simtă în siguranță alături de tine. Însă, tu cum te raportezi în relația cu el? Te simți confortabil și lipsit de prejudecăți? Ești sigur că poți vorbi despre absolut orice, fără perdea și fără să te simți judecat?

Dacă ai rețineri, partenerul va simți asta. Și, la rândul lui, se va închide în el. Așa apar relațiile toxice și chiar situațiile care duc spre infidelitate. În loc să existe o comunicare deschisă și sinceră, partenerii dezvoltă inhibiții și temeri.

Iar aceste lucruri se văd cel mai bine în dormitor. De exemplu, bărbații ar trebui să nu aibă rețineri în a vorbi deschis despre eventuale disfuncții erectile. La fel cum o femeie ar trebui să se simtă puternică și mândră de ea indiferent de situație. Pe scurt, nici chiar potența masculină nu ar trebui să fie un subiect de evitat în relația de cuplu.

Cum îți dai seama dacă se gândește la altcineva

Dacă nu există comunicare, relația se erodează. Apare rutina, iar partenerii pot încerca să își găsească fericirea în afara relației.

Crezi că te minte și se gândește la altcineva?

Este ușor să îți dai seama dacă gândul îi este în altă parte. Spre exemplu, dacă obișnuiește să îți vorbească mereu despre o persoană anume înseamnă că, inevitabil, gândul îi este acolo.

La fel, dacă tu aduci vorba despre acea persoană și partenerul tău evită subiectul sau îl vezi încurcat, poți să îți pui anumite semne de întrebare. La fel, te poți îngrijora dacă observi că anumite explicații oferite diferă de la o zi la alta.

Cu toate acestea, înainte de a acuza sau de a trage concluzii, încearcă să te implici mai mult.

Fii din nou persoana de care s-a îndrăgostit

Securizează-ți relația și combate rutina și obișnuința. Arată-i că ești încă persoana de care s-a îndrăgostit. Amintește-ți cum te comportai cu persoana iubită când s-a îndrăgostit de tine și fii din nou acea persoană. Mereu spontană, mereu surprinzătoare. Și, desigur, oferă-i o relație bazată pe încredere și pe comunicare constructivă. Aceasta este cheia unei relații de succes, pe termen lung.

Sursa foto: unsplash.com