Ține cont de codul vestimentar al unității medicale

Fiecare unitate medicală, fie că vorbim despre un cabinet, o clinică sau un spital, are propriul cod vestimentar, în care fiecare funcție are o culoare bine definită și o listă cu modul de compunere a uniformei medicale. De exemplu, medicii pot avea uniforme de culoare albă, asistentele culoarea roșu, iar infirmierii pot folosi culoarea verde. Partea bună este că, în ofertele producătorilor de uniforme medicale, colecțiile sunt variate, din punct de vedere al culorilor, și îți oferă posibilitatea de a o alege pe cea potrivită ție.

Folosește o bluză cu imprimeuri

O bluză cu imprimeuri poate fi o alegere interesantă, mai ales dacă aceasta reflectă secția în care lucrezi. Cu siguranță că pacienții tăi se vor bucura să vadă un imprimeu deosebit, în culori vii, care este în acord cu secția în care se află. Un imprimeu cu stetoscoape și inimioare poate fi o alegere potrivită pentru cardiologie, iar unul cu ursuleți îi poate încânta pe micii pacienți dintr-o secție de pediatrie. Unele studii arată că o uniformă medicală colorată poate schimba starea de spirit a unui pacient, prin reducerea anxietății și inducerea unei stări de bine și îl va ajuta să știe care este rolul pe care îl ai în unitatea medicală.

Alege o croială care îți permite să te miști liber

Croiala uniformei este importantă în orice profesie. Aceasta trebuie să-ți asigure libertate de mișcare în orice împrejurare, iar materialul din care este fabricată trebuie să fie respirabil. Astfel, în timpul desfășurării activității, uniforma îți asigură un grad de confort crescut, iar tu te poți focusa pe pacienți. Desigur, alege o uniformă care are și buzunare, pentru a putea avea cu tine toate cele necesare.

Nu uita de încălțămintea ortopedică

Încălțămintea ortopedică este un must have în timpul turelor. Aceasta este extrem de confortabilă și îți asigură stabilitatea picioarelor pe parcursul zilei, când ești în continuă mișcare. Saboții medicali cu talpă ortopedică îți oferă confort sporit la mers și te pot proteja de durerile de spate și de genunchi. Unde mai pui și că sunt simpatici foc și se potrivesc de minune cu orice uniformă medicală.

Nu uita ca, atunci când îmbraci uniforma medicală, să folosești și cel mai frumos accesoriu: zâmbetul. 

Sursa foto: freepik.com