3 motive pentru care jocurile LEGO sunt o alegere excelentă pentru copilul tău:

1. Stimulează creativitatea și imaginația

Unul dintre cele mai mari avantaje ale jocurilor LEGO este că ele încurajează gândirea creativă. Nu există reguli fixe sau modalități corecte de a juca cu LEGO. Copiii pot construi, reconstrui și inventa în voie. Fiecare cărămidă devine un mic element al unei creații proprii, iar copiii trebuie să gândească în afara cutiei pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele. Creativitatea nu se limitează doar la construcții statice. Cu personaje LEGO și seturi tematice, copiii pot crea povești și scenarii care să dea viață structurilor lor. Acest aspect al jocului dezvoltă abilitățile narative și capacitatea de a-și exprima gândurile și ideile într-un mod captivant. Prin jocurile LEGO, ei devin creatori, exploratori și gânditori creativi și oferă copiilor posibilitatea de a-și explora și dezvolta imaginația, de a crea povești și de a învăța prin experiență.

2. Dezvoltă abilitățile motorii fine

Atunci când copiii se așează pentru a construi cu LEGO, ei pun în mișcare un set de abilități motorii fine. În timp ce iau fiecare piesă și o plasează în locul potrivit, aceștia își dezvoltă coordonarea. Este o muncă meticuloasă, care necesită precizie și dexteritate. Copiii învață să controleze mișcările mâinilor și să adapteze presiunea pentru a asambla fiecare piesă în mod corespunzător. În plus, manipularea pieselor LEGO dezvoltă forța mâinilor și a degetelor. Fiecare cărămidă trebuie să fie apucată, rotită și plasată cu atenție, ceea ce antrenează mușchii mâinilor. Lumea jocurilor LEGO oferă o gamă variată de experiențe, de la îndrăgitul LEGO Classic la inovații recente precum LEGO DOTS și LEGO Art. O altă noutate în universul jocurilor este seria LEGO DREAMZzz disponibil pe altex.ro. Este o variantă specială de seturi LEGO care încurajează copiii să-și transforme visele în construcții tangibile și creative. Aceste seturi sunt concepute pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a explora și de a da viață viselor lor într-un mod inedit și distractiv. 

3. Dezvoltă abilitățile matematice

În lumea captivantă a jocurilor LEGO, fiecare piesă este un mic element de construcție, dar și un mic element de matematică. De la numărarea pieselor la calcularea proporțiilor pentru a obține o construcție perfectă, LEGO oferă o mulțime de oportunități pentru dezvoltarea abilităților matematice la copii. Copiii învață să numere, să identifice culorile și să facă distincție între diferite tipuri de piese. Aceasta este o formă temeinică de învățare a conceptelor matematice de bază, cum ar fi numerotarea și clasificarea. Pe măsură ce copiii avansează în jocurile LEGO, ei încep să lucreze cu concepte matematice mai complexe. Calcularea proporțiilor devine esențială atunci când construiesc structuri sau modele mai mari. Ei învață să facă estimări, să compare mărimi și să gândească geometric pentru a asambla piesele în mod corect. În plus, ei trebuie să determine ce piese să folosească și cum să le asambleze pentru a atinge un obiectiv specific, ceea ce implică o formă de raționament matematic.

În concluzie, LEGO oferă oportunități nelimitate de explorare și învățare și permit copiilor să-și dezvolte potențialul și să descopere minunile creativității.

Sursa foto: pexels.com