Așadar, pentru mulți oameni reprezintă un vis să studieze în SUA. De fapt, în jur de 5% dintre studenții din învățământul superior din SUA sunt din alte țări, iar această comunitate este într-o creștere continuă. Așadar, multă lume se întreabă cum este viața de student în SUA, mai ales că despre acest subiect s-au făcut inclusiv filme și seriale.

Cazarea și viața în campus la universitățile din SUA

Cele mai multe universități americane au propriul campus, locul în care se află atât zonele de studii, dar și cazarea studenților, magazinele și facilitățile sportive. Campusurile din SUA sunt întinse pe suprafețe impresionante, iar unele dintre ele au chiar și propria poliție. 

Desigur, accesul în afara campusului este permis, iar studenții care aleg să se cazeze aici pot face multe ieșiri. Studenților li se recomandă însă să opteze din timp pentru cazare, deoarece și cererea este mare. În general, în fiecare cameră sunt cazați doi sau trei studenți. Cazarea în campus reprezintă și o soluție bună pentru socializare, dar și pentru a reduce cheltuielile lunare.

Pe de altă parte, studenții au la dispoziție și posibilitatea de a închiria o locuință privată în afara campusului. Costurile în acest sens sunt însă destul de mari, în funcție de zonă aleasă și de facilitățile locuinței. Spre exemplu, studenții din New York pot plăti chiar și peste 20 de mii de dolari pe an pentru o asemenea chirie.

Cum se distrează studenții din SUA

Socializarea este foarte importantă în mediul universitar din SUA. Tinerii sunt îndemnați să studieze împreună, iar astfel leagă și relații de prietenie, care, în afara programului școlar, duce și la distracție. Mulți oameni au auzit și despre frățiile de la universitățile americane, care îi unesc și mai mult pe cei care fac parte din ele. 

E important de știut că în SUA consumul de alcool este interzis până la vârsta de 21 de ani. În aceste condiții, studenții americani organizează diverse petreceri în campus, excursii și se bucură de viața de noapte din orașele aflate în apropiere. Inclusiv în campus sunt organizate concerte medicale, astfel că viața socială are un rol important.

Unii studenți aleg să practice diverse jocuri de societate în camerele din campus. Printre cele mai populare printre studenții din SUA sunt Taco Cat Goat Cheese Pizza, ESPN Trivia Night, Cards Against Humanity ori Exploding Kittens. Și pokerul este o activitate populară și distractivă printre studenți. Ba mai mult, pentru un plus de distracție, unii studenți aleg să joace și poker pe dezbracate, fără să existe însă o conotație sexuală, ci pur și simplu doar de dragul distracției. Astfel de jocuri se încheie, de regulă, în momentul în care participanții rămân în lenjerie intimă.

Ce mănâncă studenții americani

Campusurile universităților din SUA sunt recunoscute pentru faptul că au numeroase opțiuni când vine vorba despre mâncare. Spre exemplu, Universitatea de Stat din Louisiana se mândrește cu peste 30 de unități alimentare separate în campus.

Așadar, în campusurile din SUA poți descoperi atât pizza și burgeri, dar și bucătarii din fiecare colț al lumii. Fie că e vorba de mâncare italiană, indiană ori asiatică, sunt numeroase opțiuni disponibile. Și este cunoscut faptul că în SUA porțiile de mâncare sunt foarte mari.

Din fericire, în campusurile din SUA sunt și numeroase facilități sportive, în așa fel încât pot fi efectuate în mod constant activități fizice. De altfel, studenții sunt îndemnați să se înscrie la disciplinele sportive disponibile în campus.

Cât privește condițiile de siguranță din campusuri, agenții de poliție sunt prezenți în număr ridicat. Mai mult, fiecare universitate din SUA publică informații legate de nivelul de criminalitate din campusuri, în așa fel încât studenții să aibă o imagine clară. Iar echipa de admitere este gata oricând să răspundă la întrebări legate de acest subiect. 

Mai trebuie să ții cont și de taxele care pot părea mari pentru mulți oameni pentru a studia în SUA. La unele universități, acestea pot trece chiar și de ce 60 de mii de dolari pe an. Totuși, facultățile din SUA au un prestigiu la nivel mondial, iar cu viza de student se poate lucra part time pe durata studiilor.