Calitate la preț mic

Atunci când vine vorba de rechizite, în special de obiecte pe care copilul tău ar trebui să le folosească un an întreg, cum ar fi ghiozdanul sau stiloul, nu trebuie să faci rabat de la calitate. Însă, asta înseamnă că trebuie să plătești foarte mulți bani pentru ele, cel puțin în teorie. În realitate, tot ce trebuie să faci este să deschizi un catalog Lidl și să urmărești ofertele back to school. Aici vei găsi atât rechizite la un preț mic și de calitate dar și haine pe care să le poarte micuțul tău la școală, asta în cazul în care nu are uniformă. 

Uite-te ce ai prin casă

Nu trebuie să cumperi toate rechizitele, în special dacă al tău copil nu este în clasa întâi. Cel mai probabil, mai ai din anii trecuți caiete, mape și pixuri. Iar în cazul în care este prima zi de școală pentru copilul tău, poți să reciclezi ce ai deja. Pixuri, culori, caiete, cu siguranță ai unele prin casă. Nu este indicat să îi încarci rucsacul copilului cu obiecte inutile, deoarece acesta va fi deja plin de cărți și caiete ajutătoare, obligatorii pentru participarea la ore. 

Vizitează magazinele second-hand

În magazinele second-hand poți găsi adevărate comori. De la ghiozdane de calitate, rezistente, la kituri de colorat pentru școală, la haine și încălțăminte. Într-adevăr, aici nu vei găsi caiete, însă restul le poți cumpăra de la un astfel de magazin. Dacă ai un buget foarte mic, atunci poți să cumperi tot ce ai pe lista de cumpărături doar dând o a doua viață hainelor și încălțămintei. Totuși, trebuie să ai foarte mare grijă la igienă. Orice cumperi trebuie să speli și să dezinfectezi odată ce le-ai adus acasă, chiar dacă par a fi noi. De altfel, acesta singurul incovenient, atunci când cumperi ceva second-hand. De asemenea, poți să cauți donații pe grupurile de Facebook, pentru a-ți echipa complet copilul pentru prima zi de școală. 

Reciclează și înfrumusețează

Nu trebuie să tratezi prima zi de școală ca un nou început și să arunci tot ce folosea copilul tău. Deci, cel mai probabil micuțul are haine și încălțăminte, un penar și un ghizdan din anii de grădiniță. Iar dacă nu îi mai plac, poți să le modifici pentru a fi pe placul lui. Spre exemplu, poți lipi o poză cu cel mai nou erou pe penarul lui. Pe ghiozdan poți să aplici sclipici sau strasuri pentru a fi mai atrăgător. Iar în ceea ce privește hainele, le poți modifica pentru a putea fi purtate încă puțin timp, până când reușești să cumperi altele noi. 

Nu cumpăra totul odată!

Începutul anului școlar poate fi o provocare pentru părinți. Trebuie să cumperi foarte multe lucruri noi și poți fi lăsat dus de val, pentru că vezi peste tot oferte speciale. Ei bine, pentru prima lună de școală, ar trebui să cumperi doar strictul necesar. Un ghiozdan, un stilou, câteva caiete și cam atât. Multe școli au propriile caiete de lucru, iar ce îi cumperi tu, poate să nu folosească niciodată. Dacă copilul este în clasa întâi, atunci ar trebui să ceri o listă de rechizite obligatorii învățătoarei. Astfel, nu vei cumpăra mai mult decât este nevoie. De asemenea, copilul tău nu are nevoie chiar din primele zile de 10 caiete de un fel și 20 de pixuri și stilouri. Limitează volumul pentru a te încadra în bugetul pe care îl ai.