Nu este deloc ușor să găsești rochia de ocazie și mai ales să găsești un model care să îndeplinească visul tău. Tocmai de aceea, am întocmit un scurt ghid prin care să poți avea la îndemână toate informațiile necesare pentru a putea face o alegere cât mai potrivită pentru tine în funcție de evenimentul la care participi. 

Rochii de ocazie potrivite pentru o nuntă

Dacă ai în garderoba ta una sau chiar mai multe rochii de ocazii negre, acestea vor putea fi folosite cu succes la o nuntă. Această nuanță nu are rival în lumea modei și atunci când vorbim despre rochii negre în mod automat îți vine în minte eleganța și rafinamentul acestora. Indiferent de modelul de rochie pe care o alegi, la o nuntă este de evitat albul. Această nuanță este rezervată strict pentru mireasă deoarece este ziua ei specială și ea trebuie să strălucească cel mai tare dintre toate persoanele de sex feminin prezente la eveniment. Rochiile din dantelă, cu mâneci lungi și transparente sau volănașe sunt detalii care îți vor asigura un look diafan și stilat. Ține cont și de tipul de siluetă atunci când alegi rochii de ocazii deoarece acest mic detaliu asigură perfecțiunea look-ului abordat. 

Rochii de ocazie potrivite pentru botezuri 

Petrecerile de botez sunt evenimente fericite, aspect pe care trebuie să îl reflecte și rochiile pe care le porți. Alege modele cu imprimeuri vesele așa cum este cel floral sau pentru o rochie crem cu detalii feminine.  Cea mai bună alegere ar putea să fie o rochie din voal midi, combinată cu dantelă sau cu aplicații cusute manual pentru un plus de originalitate. În magazinul de rochii Zonia găsești modele interesante, potrivite pentru orice siluetă.

Și, apropos de siluetă, un alt sfat pentru rochiile de botez: alege o croială lejeră pentru a te asigura că pe durata întregului eveniment te vei simți confortabil. 

Rochii de ocazie potrivite pentru o petrecere de cocktail 

Vara nu se rezumă totul la nunți și botezuri deoarece mai sunt atât de multe ocazii în care poți purta rochii elegante, așa cum este o petrecere cocktail. Din nou, intră în ecuație rochiile de culoare neagră care sunt o adiție perfectă în garderoba unei femei. De asemenea, poți opta și pentru un model cu franjuri in partea de sus a corpului, un model de rochie care nu te va face să treci neobservată. Petrecerile de cocktail pot să te pună cu ușurință în dificultate deoarece unele pot să necesite să respecți un anumit dress – code sau o tematică în timp ce altele au o notă mai casual. Tocmai de aceea, atunci când nu ești foarte sigură pe alegerea ta poți să alegi modele de rochii de ocazii inspirate din cele office. 

Tot secretul este să alegi modele care să prezinte un artificiu de croi, astfel încât să îi impresioneze pe cei din jurul tău.