Citește în continuare câteva sfaturi utile care te vor ghida în alegerea pătuțului pentru bebe. 

Pătuțul pentru bebe trebuie să ofere siguranță 

Având în vedere că pătuțul este locul în care îl vei lăsa și nesupravegheat pe bebe, trebuie să îți fie un aliat de încredere. Părinții trebuie să se intereseze dacă pătuțul respectă normele europene de siguranță. Produsul trebuie să fie solid și să aibă marginile rotunjite, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru cel mic. Ia în calcul că această piesă de mobilier va fi folosită zilnic în primi 2-3 ani, astfel că ai nevoie de un produs care să reziste în timp. Este indicat să investești inteligent și să alegi de la început un pătuț de calitate, altfel ar putea fi scoși din buzunar bani în plus. 

Distanța dintre gratiile pătuțului nu ar trebui să fie mai mare de 4-5 cm, fiindcă micuțul își poate prinde piciorușul sau mânuțele între ele. Această regulă se aplică în special pentru modelele din lemn. În cazul pătuțurilor pliabile pentru bebeluși, trebuie verificat sistemul de siguranță împotriva unor eventuale accidente. De asemenea, la achiziționare, trebuie verificate toate piesele, astfel încât să nu fie lipsă șuruburile ori alte obiecte de rezistență. Alte detalii care necesită atenție sunt: suportul pentru saltea, vopseaua sau lacurile finisajului să facă parte dintr-o grupă non-toxică, roți care se pot bloca, eventuale fisuri, etc. De altfel, este recomandat să fie verificate cu regularitate toate șuruburile și piulițele ori dacă există margini rupte. 

Confortul, ingredientul cheie pentru un somn liniștit

Dacă micuțul tău se simte confortabil în pătuțul lui, va dormi liniștit, așa cum o vor face și părinții. Toate elementele sunt importante – de la structura pătuțului până la piesele textile. Salteaua trebuie să fie confecționată din materiale antialergice și care nu afectează sănătatea micuțului (non-toxice). Modelul perfect de pătură este ușor, nu provoacă alergii, are dimensiunea potrivită și este ușor de folosit. Așadar, materialele sintetice ar trebui evitate. În primele luni de viață, micuțul își petrece majoritatea timpului în pătuț, așa că este foarte important să i se asigure tot confortul de care are nevoie. 

Accesoriile pătuțului pentru copil nu trebuie neglijate

Accesoriile pătuțurilor pentru bebeluși pot face diferența atunci când nu știi cu exactitate spre ce model să te îndrepți. În funcție de preferințele și nevoile familiei, poți opta pentru produse care vin însoțite de plasă pentru insecte, masă pentru înfășat, sisteme de sunete și lumini, jucării și altele de acest tip. Așadar, analizează cu atenție oferta și achiziționează produsul care se pliază cel mai bine pe stilul vostru de viață. 

Spațiile de depozitare, un beneficiu binevenit

Poate că la început nu le vei lua în considerare, însă pe măsură ce se vor aduna tot mai multe hăinuțe, jucării și produse de îngrijire, spațiile de depozitare vor fi chiar utile. Astfel vei ține totul organizat și vei ști exact de unde să iei fiecare obiect în parte la nevoie. Camera va fi ordonată în permanență, iar ție îți va rămâne timp suplimentar să te joci cu micuțul tău. În funcție de modelul de pătuț pentru care s-a optat în familie, spațiile de depozitare pot lua forma unor săculeți laterali ori a unor sertare. 

Pătuțul transformabil pentru bebeluși, o investiție isteață

Una dintre cele mai bune investiții pe care le pot face părinții atunci când cumpără un pătuț pentru bebeluși este alegerea unui model transformabil. Practic, acesta va ține pasul cu prichindelul tău și se va transforma din pătuț de bebe în pat pentru junior. Există modele care sunt concepute astfel încât să poată fi folosite de la zero luni până aproape de perioada adolescenței. 

Cea mai mare împlinire a părinților va fi ca micuțul să doarmă confortabil și în siguranță. 

Sursa foto: unsplash.com