Deși găsirea unui inel poate părea o misiune simplă, adevărul este că îți poate da bătăi de cap până descoperi modelul care să îți evidențieze mâinile într-un mod armonios. 

Criterii de care să ții cont când alegi inelul potrivit

Ține cont de faptul că degetele nu au aceeași dimensiune de-a lungul zilei. Spre exemplu, acestea tind să fie ușor umflate seara, așa că modelul ales nu ar trebui să te strângă. De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, când consumi sare mai multă ori când iei anumite medicamente, degetele se pot îngroșa.  

Alt criteriu pe care să îl iei în calcul este mâna la care vei purta inelul. Cea dominantă, indiferent că este dreapta ori stânga, are degetele mai groase. 

Dacă te numeri printre persoanele care se află între mărimi, este indicat să optezi pentru un inel mai mare. Un inel de mărime mai mică poate deveni destul de inconfortabil, mai ales dacă degetele ți se umflă pe parcursul zilei. 

Dimensiunea degetelor se poate schimba în timp, dacă ai slăbit ori ai acumulat kilograme în plus. Așadar, trebuie să ții cont și de acest aspect dacă vrei să cumperi inelul potrivit pentru mâna ta. 

Un inel cu banda mai lată ar trebui să fie mai larg pe deget, altfel se va simți inconfortabil. Prin urmare, ia în calcul achiziționarea unei mărimi mai mari față de cea pe care o porți în mod normal la inelele cu bandă mai îngustă. 

Cum alegi inelul potrivit pentru mâna ta

Fie că alegi inele din aur ori din argint, atunci când comanzi modelele online, ghidează-te după ghidul de mărimi publicat pe site. Urmează instrucțiunile și îți va fi mai ușor să găsești modelul potrivit. 

Dacă nu îți cunoști dimensiunea degetelor, poți apela la un truc mic. Alege un inel mai vechi, de preferat un model care are un design asemănător cu noul model pe care intenționezi să îl cumperi. Folosește o riglă ori o ruletă pentru a afla care este diametrul interior al inelului. Notează rezultatul în milimetri și alege inelul potrivit pentru mâna ta apoi. 

De asemenea, măsurând circumferința degetului, vei afla care este modelul de inel care ți se potrivește. Ai nevoie de un șnur subțire ori de o panglică îngustă. Înfășoară materialul ales în jurul falangei din mijloc a degetului. Fă un semn cu ajutorul unui creion ori al unui pix în locul unde se suprapune materialul, după care măsoară cu o linie porțiunea de șnur ori panglică pe care ai înfășurat-o pe deget.

Dacă totuși ai nedumeriri în privința inelului potrivit pentru mâna ta, apelează la ajutorul unui specialist în domeniul bijuteriilor. Cu ajutorul unui instrument de măsurare special conceput pentru aflarea dimensiunii inelului potrivit, vei afla rezultatul corect în scurt timp. 

Uită de alegerile greșite în materie de inele! De acum te vei descurca singură să alegi inelul potrivit pentru mâna ta, chiar și atunci când îl comanzi dintr-un magazin online.