1. Studiază cu atenție compoziția produsului

Te-ai gândit vreodată că procedura simplă de spălare a vaselor poate avea un impact negativ uriaș asupra mediului? Sau că există riscuri pentru sănătatea pielii tale? Multe dintre produsele convenționale au în compoziția lor substanțe chimice toxice foarte nocive pentru organism și mediul înconjurător. Detergenții care nu sunt biodegradabili și aduc un prejudiciu semnificativ plantelor, apei și organismelor acvatice sunt întotdeauna de evitat.

Folosește detergenți bio pentru vase de pe Obio.ro concentrați, care conțin doar ingrediente naturale și nu afectează corpul uman sau natura. În plus, oferă aceleași rezultate ca și produsele clasice, doar că într-un mod mai sustenabil și mai benefic pentru om și mediu.

  1. Ia în considerare puterea de degresare

Această caracteristică este importantă pentru a determina câte grame de grăsime poate să elimine de pe vase un gram de detergent. În general, resturile de mâncare conțin tot felul de substanțe, dintre care cele grase sunt cel mai greu de îndepărtat. Grăsimile sunt insolubile în apă și aderente, ceea ce înseamnă că pentru curățarea veselei și a tacâmurilor  sunt indicate formulele care au un puternic efect degresant.

  1. Ține cont de rezistența la clătire

Pe de altă parte, chiar dacă detergentul de vase dizolvă foarte bine grăsimile și oferă o curățare impecabilă, acesta trebuie să fie și ușor de îndepărtat. În primul rând, ai nevoie ca farfuriile sau paharele să se poată clăti cu ușurință și să nu rămână cu urme de detergent pe ele. Apoi, această caracteristică este demnă de luat în seamă și pentru cantitatea de apă necesară la limpezirea vaselor, care trebuie să fie cât mai redusă în cazul unui consum sustenabil.

  1. Acordă atenție aromelor

Este important să știi că parfumul detergentului de vase poate fi înșelător. Spre deosebire de produsele pentru rufe, formulele utilizate la spălarea veselei nu trebuie să aibă un parfum puternic și plăcut. Mai exact, farfuriile nu trebuie să miroasă a nimic. Prin urmare, optează pentru un detergent de vase cu arome plăcute și cât mai discrete, ușor de îndepărtat prin clătire.

  1. Verifică gradul de protecție asupra pielii

Anumiți detergenți de vase pot avea compuși alergeni care fac rău pielii. Folosiți în mod uzual, acești usucă și irită mâinile. Din acest motiv este necesar să analizezi compoziția produselor și să alegi o formulă delicată cu pielea. În general, detergenții biodegradabili, pe bază de plante, au un pH echilibrat, hidratează și protejează pielea. Având doar ingrediente naturale și uleiuri esențiale, nu riști în niciun fel ca pielea ta să absoarbă substanțe chimice nocive.

Fără îndoială, prețul detergentului este și el important pe lângă toate aceste criterii. Mai mult ca sigur costul poate să asigure succesul ori eșecul unei formule de pe piață. Însă, gândește-te întotdeauna că un raport calitate-preț onest te poate transforma cu ușurință într-un client fidel pentru un anumit detergent de vase.