De la o brățară cu diamante la o pereche de cercei rotunzi din aur, accesoriile pe care le selectezi pentru o ținută pot adăuga un plus de valoare sau, dimpotrivă, pot face mai mult rău. 

În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi privind alegerea bijuteriilor în funcție de ocazie, dar și de stilul tău personal.

Bijuteriile potrivite de zi cu zi 

Chiar dacă nu asiști la un eveniment important, purtarea bijuteriilor chiar și la locul de muncă sau atunci când ieși la o plimbare poate face diferența. O ținută casual îți va permite să o accesorizezi în foarte multe feluri. 

De exemplu, la o pereche de jeansi și tricou, bijuteriile suprapuse vor completa look-ul perfect. O cămașă lejeră va da foarte bine cu 2-3 lanțuri de dimensiuni diferite, care să scoată în evidență decolteul. 

Bijuteriile potrivite pentru o ocazie formală

Având în vedere că un meeting cere o ținută formală, bijuteriile trebuie să urmeze același stil. Subtilitatea este cuvântul care caracterizează cel mai bine bijuteriile pe care ar trebui să le alegi la birou sau la o întâlnire de afaceri importantă. 

Cerceii micuți cu diamante sunt o alegere excelentă, iar la gât poți alege un lănțișor subțire cu pandantiv. Astfel, vei transforma ținuta office într-una chic, care cu siguranță va atrage privirile. 

Bijuteriile potrivite pentru un eveniment elegant 

Când vorbim de o ținută elegantă, ne referim la rochii din materiale fine, care lasă la vedere zona gâtului și a umerilor. Tocmai de aceea, bijuteriile pe care le vei alege vor avea un impact enorm asupra întregului look. 

În cazul în care ai ales un decolteu în V, încearcă să-l accesorizezi cu un colier lung, care să se plieze pe forma acestuia. Un exemplu bun ar fi lănțișoarele subțiri din aur alb sau galben. 

Dacă rochia aleasă e cu umerii goi, o pereche de cercei lungi sunt tot ce ai nevoie pentru a ieși în evidență. 

Bijuteriile potrivite pentru zilele de vară (la mare)

Deoarece vara e tot mai aproape, e important să menționăm și cum ne alegem bijuteriile în zilele însorite sau chiar când mergem la plajă. 

Vara, scopul e să te simți cât mai lejer, deoarece căldura îți poate crea disconfort. Astfel, și bijuteriile pe care le alegi fie la plajă, fie în oraș, nu trebuie să dea senzația de „prea mult” sau să te incomodeze. 

Așadar, poți opta pentru pandantive care să fie în temă cu vara (soare, scoici) sau poți alege doar o pereche de cercei mici, cu diamante deschise la culoare. La plajă, poți purta o brățară de picior, care să-ți scoată în evidență glezna. 

Câteva sfaturi pentru a purta corect bijuteriile

  • Alege bijuteriile în funcție de ocazie și de personalitatea ta. 
  • Nu încărca o ținută simplă cu prea multe bijuterii.
  • Alege un metal prețios care să fie în armonie cu tenul tău și culoarea ochilor.  
  • Alege variante simple, dar care să surprindă prin detalii de calitate (cum ar fi pietrele prețioase sau diamantele).

Chiar dacă nu ești o fană a bijuteriilor, purtarea lor din când în când îți poate transforma întregul look. De la cercei din aur sau argint la brățări finuțe și inele cu diamante, bijuteriile au puterea să-ți valorifice frumusețea feminină, indiferent de ocazie. 

Sursă foto: Unsplash

(P) Material pulicitar realizat in colaborare cu aursiargintaec.ro