Prin urmare, iată în continuare câteva aspecte pe care să le urmăreşti atunci când îţi doreşti să aplici pentru obţinerea unor credite de nevoi personale online.

 1. Calculatorul de credite de nevoi personale 

Un lucru pe care îl poţi face chiar din confortul propriei locuinţe este folosirea unui calculator de credite pentru a obţine o simulare a unui credit bancar chiar de acasă. Un astfel de calculator te poate ajuta să economiseşti atât bani, cât şi timp căci te poate ajuta să evaluezi imediat ofertele propuse de instituţiile financiare. Majoritatea instituţiilor bancare au un astfel de calculator, prin urmare te sfătuim să îl foloseşti cu încredere.

 1. Dobânda percepută

Atunci când discutăm despre credite de nevoi personale, trebuie neapărat să analizăm şi dobânda pe care banca o percepe. Chiar dacă discutăm de o sumă mai mică asta nu înseamnă că nu trebuie să alegem şi un credit cu o dobândă cât mai mică. Prin urmare, analizează cu atenţie toate ofertele disponibile şi alege acea variantă care îţi permite să plăteşti cât mai puţin.

La noi în ţară, dobânda pentru un credit de nevoi personale poate varia, însă ea se situează în mare parte din cazuri între 5,99% şi 15,99%. Intervalul nu e nicidecum mic, prin urmare alege cu înţelepciune. Asemenea unui credit ipotecar şi dobânda unui credit de nevoi personale poate fi fixă sau variabilă, iar acest lucru poate creşte sau diminua valoarea dobânzii percepute.

 1. Taxele şi comisioanele

Dacă te aştepţi că dobânda să fie sigurul cost suplimentar pe care îl achiţi atunci când optezi pentru un împrumut bancar, trebuie să ştii că lucrurile nu sunt chiar aşa. Prin urmare, trebuie să verifici cu atenţie taxele şi comisioanele pe care banca le poate aplica.

Iată în continuare câteva comisioane pe care banca le poate cere:

 • Comision de administrare credit;
 • Comision de analiză dosar;
 • Comision de rambursare anticipată;
 • Comision de penalizare în cazul în care întarzii plata ratelor.

Atenţie, aplicarea şi nivelul lor depinde de fiecare instituţie bancară în parte, în anumite cazuri unele comisioane pot fi zero, dar cel mai bine ar fi să ceri toate aceste detalii încă din momentul în care te apuci de research.

Dacă ai analizat toate aceste aspecte este timpul să îţi îndrepţi atenţia şi către tine. De ce este acest aspect important? Ei bine, pentru ca un credit de nevoi personale să fie aprobat banca va dori să analizeze puţin background-ul tău şi să verifice dacă eşti sau nu eligibil pentru un astfel de instrument bancar. În acest sens vor dori să ştie ce vechime ai la locul de muncă, nivelul venitului tău lunar (brut sau net), antecedentele tale financiare, dar şi dacă ai alte rate sau credite fie ele tot de nevoi personale sau ipotecare. Acest lucru o să îi ajute să decidă dacă îţi pot acorda un credit şi dacă da – care va fi valoarea lui.

Un alt aspect pe care nu ar trebui să îl scapi din vedere este perioada în care trebuie să rambursezi suma împrumutată. Bineînţeles că recomandat ar fi ca perioada să fie cât mai mică, astfel încât şi costul total al creditului să fie mai mic. 

Atunci când alegi un credit de nevoi personale este important să acorzi o atenţie deosebită tuturor detaliilor, astfel încât să plăteşti un cost cât mai mic şi să te bucuri din plin de modul în care ai ales să foloseşti suma de bani acordată. 

Un avantaj pe care aceste credite de nevoi personale îl prezintă este reprezentat de faptul că nu trebuie să justifici modul în care alegi să foloseşti bănuţii. Bineînţeles că sunt şi alte avantaje, precum:

 • Rapiditatea cu care se obţine;
 • Durată mai scurtă de rambursare;
 • Nu este obligatoriu să închei o asigurare;
 • Poţi aplica chiar şi online;
 • Poţi aplica chiar şi în timpul weekend-ului;
 • Primeşti banii imediat.

Chiar dacă obţinerea unui credit de nevoi personale este uşoară şi rapidă, îţi recomandăm să cântăreşti foarte bine opţiunile de pe piaţă şi să o alegi pe cea care satisface cel mai bine nevoile tale. De asemenea, nu te grăbi să ceri o sumă mai mare decât ai nevoie, astfel încat să poţi suporta costurile unei astfel de creditări.