Este imposibil să nu ai cel puțin două, trei bijuterii cu pietre și cristale. Acestea se încarcă de energie în nopțile cu Lună nouă și vibrațiile lor benefice pentru sănătate, pentru suflet și pentru trup vor fi mult mai puternice.

Toate cristalele sunt favorizate de Luna nouă, dar cele care devin mult mai puternice sunt: diamantele, cuarțul alb, piatra lunii, ametistul și citrinul. Iată ce efecte are fiecare și cum poți profita de beneficiile lor în zilele cu Lună nouă.

Diamantele și Luna nouă

Lumina Lunii noi este invizibilă pentru ochiul liber, dar ea este captată de cristale, de plantele vindecătoare și de uleiurile esențiale pe care le folosim în zilele cu Lună nouă. Diamantele se numără printre pietrele valoroase care absorb cea mai mare parte din energia Lunii noi. În aceste zile, diamantele cu strălucirea lor fără cusur vor ridica tonusul general al organismului și vor pune accentul pe atractivitate, pe dorința de dragoste și de afecțiune.

Cuarțul alb echilibrează sufletul

În nopțile cu Lună nouă, cuarțul alb se încarcă de energie și răspândește la rândul lui vibrații benefice. Este piatra care are grijă de sufletul și de emoțiile noastre, de trăirile interioare, și ea ne ajută în nopțile cu Lună nouă să fim mai echilibrate și să ne limpezim gândurile și dorințele.

Piatra lunii, mai puternică în nopțile cu Lună nouă

Este o piatră translucidă, cu efecte de curcubeu la interior, dacă este frumos fațetată. Jocul de lumină din piatra lunii sporește în nopțile cu Lună nouă. Ea este conectată cu dorința, cu pasiunea, cu dragostea aprinsă, cu sentimentele romantice și generozitatea.

Ametistul, benefic pentru sănătate

În nopțile cu Lună nouă, obiectele decorative sau bijuteriile cu ametist se țin pe pervazul ferestrei să primească vibrația astrului selenar. În aceste seri, ametistul răspândește energie vitală care ajută imunitatea și sănătatea organismului. El poate ameliora dureri, poate accelera procesele de vindecare și poate spori rezistența organismului în perioada de convalescență.

Citrinul, cristalul care alungă vibrațiile negative  

Acest tip de cuarț auriu, deosebit de frumos și larg folosit pentru bijuteriile din aur, are o structură sticloasă și limpede, care se încarcă cu lumina Lunii noi. Puterile citrinului sporesc când este Lună nouă și devine mai puternică împotriva vibrațiilor și emoțiilor negative, împotriva gândurilor confuze, temerilor, spaimelor și durerilor. Citrinul ne ajută în nopțile cu Lună nouă să ne limpezim mintea și să gândim pozitiv.