Simbolistica crinului

În funcție de culoarea pe care o poartă crinul transmite diverse sentimente, astfel că, crinul de culoare galbenă simbolizeaza veselia, distracția și îl poți dărui prietenilor apropiați. 

Crinul de culoare portocaliu exprimă modestia și îl poți folosi în aranjamente cu care vrei să decorezi livingul pentru că transmite o stare bună și multă veselie, reușind să facă oameni mai fericiți. 

Crinul roșu transmite dragostea, pasiunea și îl poți dărui cu siguranță unei persoane de care ești îndrăgostit, pentru că va fi cucerită de frumusețea florilor și de parfumul încântător pe care îl emană. 

Crinul de culoare roz exprimă prietenia, gândurile bune, starea de bine și îl poți dărui femeilor din familia ta, pentru că exprimă apropierea și aprecierea. Este foarte simpatic și dă viață într-un mod jucăuș unui buchet. 

Semnificațiile crinului 

Crinul este simbolul căsătoriei, aspect ce nu este atât de cunoscut, dar pentru un cadou potrivit pentru acest eveniment poți alege cu siguranță crinul. De asemenea este indicat să fie folosit și în cadrul decorului. Alege varianta de crin alb întrucât exprimă sentimente legate de acest eveniment, precum sinceritate, puritate, dar și din punct de vedere vizual este potrivit. Iar partea olfactivă este ca un bonus, întrucât mirosul plăcut se va simți pretutindeni. 

Crinul transmite de asemenea un mesaj foarte puternic religios, este un simbol al purității si neîntinării, fiind reprezentantul Fecioarei Maria în lumea florilor. De asemenea este asociat și cu Arhanghelul Gavril și Sfântul Antonie.

Legenda florii de crin

Legenda amintește de zeița Hera, care își alăpta copilul, pe Hercule și în acest timp a scăpat câteva picături pe Pământ. Din picăturile ce au ajuns pe Pământ s-au format crinii albi.

O altă legendă povestește că există o vrăjitoare foarte rea și tot ce atingea transforma în stană de piatră. Însă asupra copiilor avea alt efect, îi transforma în flori. În aceeași perioada trăiau doi frați, un băiat și o fată ce nu aveau familie și erau în căutarea unei familii. Din păcate copii au ajuns pe tărâmul vrăjitoarei și s-au apropiat prea mult de castel, iar fata a fost transformată într-o floare. Pentru că nu știa ce să facă, băiatul a apelat la ajutorul Zânei Florilor, aceasta l-a ajutat să o salveze pe sora lui, dar împreună n-au reușit să scape de vrăjitoare. Ea i-a prins și i-a transformat pe amândoi în doi crini albi, cu un miros extraordinar de frumos, dar puternic pentru ca nimeni să nu se poată apropia de ei şi să îi salveze.

Simbolistica numelui Crina

Numele Crina este asociat cu o persoană foarte încrezătoare în sine, dar şi puţin orgolioasă. O persoană ce poartă numele acesta aspiră la perfecţiune, îşi doreşte foarte mult să perfecţioneze în mai multe domenii. Are standarde înalte, nu are nevoie de prea multă susţinere din partea celor din jur, ştie că se poate baza pe propriile forţe, este foarte puternică.

Aşadar dacă ai nevoie să faci un cadou şi eşti pe grabă, poţi beneficia de serviciul care îţi oferă buchete de flori cu livrare rapidă, dar nu uita să adaugi şi crini buchetelor tale pentru a fi impresionante.