Învăţaţii chinezi din vechime vorbeau despre corpul astral compus din meridianele energetice prin care circulă energia vitală Qi.

Vindecătorii din acele vremuri erau convinşi că orice dezechilibru apărut în corpul astral sau energetic al ființei noastre este legat de o boală a corpului fizic.

Necazurile, durerea şi emoţiile negative afectează profund sursa noastră de energie şi se răsfrâng apoi asupra stării noastre de sănătate.

Energia corpului astral, folosită în vechi practici de vindecare

Această concepţie stă la baza unor vechi practici de vindecare prin yoga, meditație, concentrare și terapie cu bioenergie.

Călătoriile astrale ale spiritului pot avea numeroase beneficii pentru echilibrul nostru interior și pentru sănătate.

Dacă există o armonie între corpul fizic, suflet și corpul astral, atunci puterea interioară sporește, iar acest lucru se răsfrânge și asupra sănătății.

Femeile, mai receptive la ceea ce transmite corpul astral

Datorită intuiției care se manifestă mai puternic la femei, decât la bărbați, noi suntem mai receptive la energia transmisă de corpul astral și ne este mai ușor să parcurgem acele călătorii spirituale care ne vindecă.

Trebuie doar să ne concentrăm asupra percepțiilor interioare și asupra semnalelor subtile pe care le primim din subconștient. Femeile au mai des premoniții decât bărbații, iar acest lucru se datorează tocmai faptului că ele păstrează o legătură ancestrală mai strânsă cu învelișul de energie astrală, chiar dacă nu conștientizează acest lucru.

Instinctele sunt mai puternice, emoțiile, trăirile spirituale și așa numitele presimțiri care nu trebuie privite cu superficialitate. Învățații chinezi spuneau că femeile au de partea lor avantajul energiei Yin, care le conferă o sensibilitate mai mare la manifestările extracorporale, dar și la propriile trăiri și sentimente care definesc natura feminină.