În Novakid Game World, copiii intră într-un nou mediu educativ, ce se bazează pe „lumi virtuale”, fiecare cu povești, jocuri antrenante și chiar benzi desenate pline de personaje atrăgătoare. În cadrul acestui proces de învățare, lecțiile individuale de engleză cu un profesor vorbitor nativ devin și mai interactive și aplicate, grație mini-jocurilor și temelor, care combină dezvoltarea cu divertismentul.

„Sistemul de educație prin joc permite învățarea într-un mod mai profund și reala asimilare a informațiilor, astfel încât cunoștințele lingvistice devin parte din copil, ci nu doar teorie stocată în creierul lui. Principalul rol al recompenselor și jocurilor este de a prezenta elevilor un mod distractiv și captivant de a repeta până când rețin anumite informații”, spune Amy Krolevetskaya, Director de Studii Novakid.

Novakid Game World, un ecosistem de studiu complet gamificat

Tehnologiile de educație prin joc (gamification) și lumile din Novakid Game World conțin un sistem de recompense captivant. Acestea au fost concepute pentru a crește implicarea studenților și a îmbunătăți învățarea prin descoperire. 

În Novakid Game World, atât elevii, cât și profesorii interacționează prin intermediul benzilor desenate, care devin parte integrantă din lecție, iar copiii primesc mini-jocuri și teme pentru acasă, toate adaptate nevoilor și nivelului lor de competențe.

„Elevilor li se oferă jocuri educative de aprofundare și după lecția cu profesorul. Cursul este prezentat, de asemenea, într-un format de joc: cu personaje din benzi desenate, scene și obiecte din povești. De fapt, întreaga lecție este construită în jurul conținutului relevant pentru acea lume virtuală, dar introduce elemente de gamification. Învățarea prin joc, împreună cu munca unui profesor, aduc astfel rezultate incredibile: copilul interacționează cu povestea în mai multe moduri, înainte și după curs, urmând să discute și cu educatorul la oră despre cele observate”, spune Simon Andrew, Content Creator Novakid.

Învățarea ludică sporește performanța

Un element crucial în universul Novakid Game World, mini-jocurile permit elevilor să interacționeze cu materia și să-și exerseze noile cunoștințe într-un mod amuzant. Statisticile arată că, în medie, copiii de 4-12 ani petrec 4,5 lecții Novakid (adică aproximativ 115 minute) pe lună, jucând singuri mini-jocuri. Acest fapt evidențiază importanța învățării ludice și a gamificării pentru implicarea în mediul de studiu.

Conform celor mai recente date furnizate de Novakid, educația prin joc utilizată în procesele de predare și asimilare a limbii engleze nu împiedică învățarea, rata de eșec fiind de doar 13%. Pe de altă parte, câștigarea de puncte și premiile stimulează sistemul de recompense al creierului și sporesc performanța.

„Novakid Game World este o oportunitate de învățare eficientă a limbii engleze, într-un mediu de joc. Un experiment lansat în 2020, ce viza o serie de jocuri cu diferite funcții pe platforma noastră, s-a dovedit a fi de succes, motiv pentru care am decis să creăm un spațiu complet gamificat pentru însușirea acestei limbi.
Până în 2022, am realizat primul produs educativ în care tehnologia nu exclude cadrele didactice din procesul educațional și nici nu preia rolul de profesor. Novakid Magic Academy este prima lume virtuală de învățare din universul Novakid Game World. Plănuim să lansăm noi lumi virtuale gamificate, pentru a permite fiecărui student să o aleagă pe cea mai interesantă și captivantă pentru el”, afirmă Max Azarov, CEO Novakid.

Infrastructură IT optimizată pentru conexiuni stabile 

Deoarece pe parcursul anului 2021 baza de clienți Novakid a crescut cu până la 15% în fiecare lună, s-a apelat la optimizarea infrastructurii IT, astfel încât să se permită platformei să își mărească semnificativ capacitatea și abilitățile de procesare a datelor. În orele de vârf, platforma găzduia peste 1.100 de lecții simultan și peste 5.000 de ore de videoconferințe erau procesate zilnic. 

Novakid Magic Academy și Space Academy, primele lumi virtuale din
Game World

Printre primele concepte de lumi virtuale din Novakid Game World, alături de Novakid Magic Academy, se va număra și Space Academy, ce urmează să fie dezvoltată în 2022. 

În plus, Novakid intenționează să integreze în Game World și jocuri destinate antrenamentului vorbirii și care să îmbunătățească munca în echipă, prin interacțiuni în sistem multiplayer. Soluțiile de dictare (Speech-to-text) și software-ul de recunoaștere a emoțiilor vor fi și ele implementate, pentru a face analiza din timpul lecției mai avansată.

În ianuarie 2022, platforma Novakid ESL a lansat Curriculum-ul Magic Academy, Nivelul 1. Toate cele 5 niveluri ale Curriculum-ului Magic Academy vor fi lansate până în iulie 2022.

Tot anul acesta este vizată și consolidarea pozițiilor pe piețele actuale prin îmbunătățirea calificărilor profesorilor, dezvoltarea conținutului și menținerea unei calități ridicate a serviciilor, dar și câștigarea unor noi piețe din întreaga lume.

Despre Novakid

Novakid, platforma online de limba engleză pentru copii, a fost fondată în 2017, în Silicon Valley (SUA), de Max Azarov, Dmitry Malin și Amy Krolevetskaya. Peste 3.000 de profesori calificați și cu experiență susțin lecții de engleză pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, prin intermediul platformei online interactive Novakid. În 2021, peste 2,6 milioane de cursuri au fost predate unui număr de aproximativ 200.000 de studenți. În orele de vârf, sunt predate simultan peste 1.100 de lecții, dovedindu-se astfel stabilitatea platformei.

Programul educațional Novakid ESL (Engleza ca a doua limbă) respectă Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL) și a fost dezvoltat ținându-se cont de interesele și vârstele individuale ale copiilor. Novakid folosește tehnologii de educație prin joc (gamification) și realitate virtuală, pentru a crea un mediu propice vorbirii limbii engleze și îi ajută pe copiii din întreaga lume să studieze într-un mod distractiv și interesant.

Metoda unică Novakid de evaluare a progresului (peste 1.500 de parametri, testare A/B și alte componente ale unei abordări bazate pe analiza datelor) permite profesorilor să adapteze programul în funcție de nevoile și interesele individuale ale fiecărui copil.