TOP 5 criterii de urmat pentru a alege paltonul potrivit pentru tine

După forma corpului

Fiecare corp este unic și special în felul sau. De aceea, este important să tii cont de forma acestuia atunci când îți alegi hainele. Optează pentru variante lungi sau scurte în funcție de înălțimea ta. Alege un croi drept, un palton tip frac sau cu linii clasice care să îți avantajeze trăsăturile.

După culoare

Ca să fii sigură că alegi paltonul potrivit, este important să ții cont de culoarea pielii tale. Dacă este prima dată când îți cauți o astfel de haină, mergi la sigur cu nuanțe neutre, precum gri, negru sau maro.

După eveniment

Paltoanele sunt versatile și potrivite pentru diferite evenimente din viața ta. Este important să ții cont de ocazie atunci când îți alegi modelul. Spre deosebire de paltoanele elegante, paltoanele casual îți vor permite mai multă flexibilitate și nu vor conține detalii prețioase, precum blană sau nasturi metalici. Alege un palton de damă din magazinul de specialitate Atmospherefashion.ro, unde găsești modele pentru toate gusturile la prețuri avantajoase.

După detalii

Paltoanele pot avea diferite inserții și caracteristici la care trebuie să fii atentă. Dacă îți dorești un palton călduros, care să te protejeze zilele cu vreme nefavorabilă, optează pentru un model cu glugă. Când vine vorba de închidere, poți opta pentru un palton cu fermoar, nasturi sau cu șnur.

După material

Lâna și stofa sunt materialele des utilizate în paltoanele din ziua de azi. Lâna este un material care te va proteja de frig și este o opțiune bună pentru zilele de iarnă. Stofa este o opțiune mai ușoară și mai elegantă pe care o poți purta cu ușurință primăvara sau la evenimente. Verifică eticheta și asigură-te că alegi materialul potrivit nevoilor tale.

Acum că știi care sunt criteriile la care să fii atentă atunci când îți alegi un palton, este timpul să-l găsești pe cel potrivit nevoilor tale. Oricare din sfaturile de mai sus te vor ajuta să alegi varianta ideală, care să combine confortul și eleganța într-o singură haină.

Sursa foto: Pixbay.com