• Madrid, Spania

Primăvara este un anotimp perfect pentru a vizita orașul datorită vremii plăcute și a naturii care înflorește în această perioadă. În martie și aprilie, migdalii din Parcul Quinta de los Molinos sunt în plină floare iar în mai, parcul Oeste te încântă cu trandafirii săi colorați. Dacă vremea nu ține cu tine și ai parte de o zi ploioasă, poți vizita locuri precum Palatul Regal, Muzeul Prado sau alte nestemate ascunse ale Madridului. Cu siguranță, nu vei avea timp să te plictisești.

  • Budapesta, Ungaria

Un oraș precum Budapesta merită vizitat în orice perioadă a anului, dar primăvara vei avea parte de combinația de vreme perfectă, natură înfloritoare și festivaluri sezoniere. În aprilie te poți bucura de Festivalul primăverii și cel al înfloririi cireșilor, două evenimente culturale pe care merită să le prinzi. Când îți planifici itinerariul pentru călătoria în Budapesta, nu uita să incluzi repere precum Bastionul Pescarilor și clădirea Parlamentului Ungariei sau activități unice precum tururi de istorie sau artă stradală, vizitarea muzeelor și a cafenelelor confortabile.

  • Amsterdam, Olanda

Amsterdam este orașul perfect de vizitat primăvara, fiind perioada în care lalelele olandeze încep să înflorească și întregul oraș prinde viață. Dacă nu ai planuri pentru primăvară, Amsterdam ar trebui să fie primul loc pe lista ta. Așa că, rezervă biletele de avion, fă-ți o asigurare de călătorie în străinătate, pregătește bagajele și ești gata de drum. Cu ajutorul celor de la Asigurari Contactless poți solicita oferta online, fără să mai pierzi timpul în agenții. Odată ajuns acolo, poți începe prin a explora străzile înguste ale orașului, fie pe jos, fie cu bicicleta. O altă idee este plimbarea cu barca pe unul din numeroasele canale, pentru a te bucura de priveliștile încântătoare.

  • Paris, Franța

Vizitarea Parisului primăvara este o experiență de neuitat. Vremea este frumoasă în această perioadă iar natura este înfloritoare. Vei vedea magnolii și flori de cireș, glicine sau trandafiri, în funcție de luna în care mergi. Obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi sunt Jardin des Tuileries, Jardin des Plantes și, desigur, Turnul Eiffel! De asemenea, poți vizita celebrul Musée du Louvre sau poți face cumpărături pe Champs-Élysées.

  • Viena, Austria

Situată în inima Europei, Viena este, cu siguranță, o destinație de vis. Copacii înfloriți, grădinile de trandafiri și atmosfera proaspătă a orașului sunt doar câteva dintre atracțiile acestuia. În Viena poți vizita unul dintre cele mai faimoase repere ale Austriei, Palatul Schönbrunn. La începutul lunii aprilie, piețele de Paște își deschid porțile, așadar este o perioadă bună pentru un city break în Viena.

Așadar, primăvara este anotimpul perfect pentru a descoperi cele mai frumoase destinații europene. Vremea este plăcută, prețurile sunt mai mici decât în plin sezon, nu este atât de aglomerat, prin urmare ai o mulțime de motive pentru a te bucura de o escapadă de neuitat. 

Sursa foto: pexels.com