Cele mai importante 5 lucruri de care să ţii cont când alegi un furnizor de laptopuri second-hand:

Piaţa de electronice second-hand din România ţine pasul cu dezvoltarea tehnologiei, oferta de electronice la mâna a doua fiind suficient de variată încât să trezească interesul unei părţi importante din populaţie. Dacă şi tu iei în calcul să îţi cumperi electronice în regim second-hand, iată ce ar trebui să iei în calcul înainte de achiziţie:

Alege o platformă de vânzări cu credibilitate

Pentru a te asigura că reduci şansele unei experienţe nefericite cu noua ta achiziţie, asigură-te că platforma de pe care cumperi este una verificată, transparentă şi serioasă, cum ar fi interlink.ro. Astfel, şansele să te alegi cu banii luaţi, dar fără produsul dorit, scad considerabil.

Verifică vânzătorul

Atunci când intri pe o platformă de vânzare a electronicelor în regim second-hand, este foarte posibil ca toate ofertele care apar să îţi ia ochii. Verifică atent vânzătorul de la care îţi doreşti să cumperi, recenziile şi comentariile pe care le are acesta, pentru a te asigura că nu rişti să cumperi un produs în stare proastă sau, mai grav, să fii victima unei înşelăciuni.

Verifică fotografiile produsului cu atenţie

În deciziile de cumpărare online, mai ales în cadrul outleturilor şi platformelor de vânzare în regim second hand, aspectul vizual joacă un rol crucial, iar comercianţii şi cumpărătorii ştiu asta la fel de bine. Aşa că atunci când decizi să îţi cumperi un laptop second hand, alege-l cu atenţie şi analizează în amănunt toate imaginile pe care vânzătorul le pune la dispoziţie, pentru a te asigura că produsul pe care vrei să-l cumperi nu are defecte. 

Optează pentru verificarea coletului la livrare

Ai găsit platforma cu cele mai bune oferte, furnizorul care îţi inspiră cea mai multă încredere şi ai plasat comanda. Până aici, totul bine şi frumos, însă ca să te asiguri că realitatea este aceeaşi ca prezentarea produsului, optează pentru livrarea coletului cu verificarea produsului inclusă. Aşa vei diminua riscul de a primi un produs defect sau chiar o cutie umplută cu hârtii şi cartoane.

Alege să plăteşti ramburs

O metodă prin care te asiguri că lucrurile vor decurge aşa cum trebuie este să alegi plata ramburs, la primirea coletului. Astfel poţi verifica produsul înainte să dai banii, pentru a te feri de surprizele nedorite sau de vânzătorii neserioşi.

Să cumperi un laptop second hand de pe internet poate suna destul de riscant, şi nu fără temei. Cu toate acestea, poţi găsi un laptop de generaţie recentă, potrivit nevoilor tale, şi să îţi faci cumpărăturile în siguranţă, dacă iei în calcul câteva detalii în aparenţă simple, dar cu impact major.

Sursa foto: Pixabay.com