Iată unde să călătorești pentru a admira unele dintre cele mai spectaculoase apusuri de pe continentul european:

  1. Santorini, Grecia

Santorini este recunoscută ca o destinație iconică pentru apusuri magnifice. Aici, fiecare amurg devine o adevărată operă de artă a naturii. Datorită arhitecturii sale distinctive și poziționării geografice, insula oferă experiențe unice pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea apusurilor. Oia este, fără îndoială, locul perfect pentru a asista la apusuri spectaculoase – acest pitoresc sat se întinde de-a lungul crestei unei stânci și este cunoscut pentru casele sale albe cu acoperișuri albastre. De asemenea, poți alege să explorezi și alte sate de pe insulă, precum Fira sau Imerovigli, pentru a găsi puncte de observație la fel de uimitoare.

  1. Veneția, Italia

Odată ce soarele coboară lent spre orizont, Veneția își dezvăluie adevărata sa frumusețe. Piața San Marco este un punct de atracție central, oferind o scenă impresionantă pentru a admira apusul. Palatul Ducal și Bazilica San Marco, două dintre cele mai iconice atracții ale orașului, devin parte integrantă a acestei priveliști spectaculoase. Este recomandat să te plimbi pe malurile canalelor, să explorezi podețele și să găsești un loc liniștit pe care să te așezi și să te bucuri de priveliștea magică. Cu Framey app, poți descoperi experiențele altor călători care au descoperit cele mai frumoase zone din Veneția pentru a admira apusul. Această aplicație îți oferă șansa de a obține sfaturi prețioase de la alți exploratori, ajutându-te să planifici un itinerariu inteligent, care să includă acele locuri cheie. 

  1. Cliffs of Moher, Irlanda

Acest monument natural remarcabil constă într-o serie de stânci verticale care se înalță deasupra Oceanului Atlantic, oferind vederi uluitoare. Stâncile masive, care ating înălțimi de până la 214 metri, sunt situate pe coasta vestică a Irlandei și oferă o priveliște panoramică de proporții asupra mării și a peisajului din jur. Cu fiecare pas spre marginea stâncilor, te vei simți copleșit de imensitatea oceanului și de frumusețea sălbatică a acestei regiuni.

  1. Mont Saint-Michel, Franța

Mont Saint-Michel este un monument istoric aparte, fiind renumit pentru poziția sa pitorească pe o insulă stâncoasă și pentru arhitectura sa gotică impresionantă. Deși are foarte multe de oferit și pe timpul zilei, atrăgând mii de turiști zilnic, ceea ce face ca Mont Saint-Michel să fie cu adevărat magic este apusul. Pe măsură ce soarele începe să dispară de pe cer, Mont Saint-Michel se transformă într-o adevărată scenă de basm. Acesta este momentul când luminile încep să se aprindă treptat în jurul insulei, creând un contrast puternic cu întunericul apei din jur. Partea bună este că poți admira acest spectacol impresionat și din afara insulei, de pe malurile Golfului Saint-Malo.

  1. Reykjavik, Islanda

Reykjavik, capitala Islandei, este un punct de intrare într-o lume a peisajelor vulcanice și a fenomenelor naturale extraordinare. Când vine vorba de apusuri, Reykjavik și împrejurimile sale oferă o experiență cu adevărat neobișnuită. Datorită latitudinii sale nordice, vara în Islanda oferă ore lungi de lumină, ceea ce înseamnă că apusurile pot fi prelungite și că nuanțele cerului pot să se schimbe într-un mod cu totul special. Peisajele vulcanice, munții acoperiți de zăpadă și apele terapeutice ale izvoarelor termale creează un decor unic pentru apusurile din Reykjavik. Ține cont că, în timpul apusurilor, temperaturile pot scădea semnificativ, așa că este important să te asiguri că ești bine echipat și că te-ai pregătit pentru vremea rece.

În final, indiferent că visezi la romantismul Veneției, la misterioasele stânci Moher sau la splendoarea insulei Santorini, aceste apusuri europene îți oferă o fereastră spre frumusețea lumii, dar și ocazia de a te conecta cu esența ei autentică. Așa că, în călătoria ta prin acest continent minunat, nu uita să privești dincolo de orizont și să admiri aceste opere de artă efemere, care te vor inspira să cauți frumusețea naturii în fiecare colț al lumii.

Sursă foto: Framey.io.