Semințele de cannabis sunt disponibile în forme regulate, feminizate și de tip autoflower, fiecare având un rol și o aplicabilitate foarte bine definite. În magazinele care comercializează acest tip de produs vei găsi, în majoritate, semințe feminizate și semințe de cannabis de tip autoflower. Însă, înainte de a alege tipul potrivit pentru tine, pentru că ai posibilitatea să găsești semințe de cannabis în România, comercializate 100% legal, este important să înțelegi care sunt diferențele între tipurile de semințe pe care le găsești pe piață, astfel încât să știi la ce le poți utiliza pentru a te bucura pe deplin de toate beneficiile pe care le aduc.

Care este diferența dintre semințele obișnuite, feminizate și cele autoflower?

Semințe obișnuite (sau regulate) sunt obținute prin încrucișarea unei plante de sex feminin cu una de sex masculin. Abia atunci când începe să înflorească îți poți da seama de sexul plantei rezultate. În cazul în care planta cultivată produce flori, înseamnă că producția este de sex feminin.

Semințele feminizate au fost cultivate special pentru a produce exclusiv plante de sex feminin. Acest detaliu este important, deoarece florile care pot fi consumate în scop recreațional, prin ardere, sunt produse numai de plantele de sex feminin. În cazul în care o plantă de sex masculin le polenizează pe cele de sex feminin aflate în apropiere, există riscul ca recolta să fie distrusă, plantele feminine producând, astfel, flori pline de semințe.

Semințele de tip autoflower sunt cultivate sub o atentă supraveghere până când planta ajunge la maturitate. Acest tip de semințe de cannabis sunt mai ușor de crescut, nu au nevoie de foarte multă lumină, ceea ce oferă posibilitatea de a fi cultivate pe tot parcursul anului.

Condiții de păstrare pentru semințele de cannabis

Furnizorii de semințe, uneori, le sigilează în vid și le îngheață pentru a le putea depozita pe termen lung, dar semințele disponibile în magazinele din comerț sunt vândute în flacoane mici, din plastic, la temperatura camerei și la un nivel scăzut de umiditate (intervalul optim este între 6% și 12%). Umiditatea și lumina sunt principalul inamic al depozitării semințelor, ele păstrându-se excelent în camere întunecate și uscate. Dacă sunt depozitate în mod corespunzător, semințele de cannabis pot avea un termen de valabilitate de până la doi ani.

În magazinul de profil Seedsmafia.ro găsești atât semințe de cannabis feminizate, cât și semințe de cannabis de tip autoflower, dar și alte produse derivate din această plantă: CBD sau ulei CBD. Acum că ai aflat care sunt diferențele dintre cele trei tipuri de semințe de cannabis, cu siguranță vei ști ce să alegi, astfel încât să se potrivească nevoilor tale.

Sursă foto: freepik.com