Expertiza medicului care face rinoplastie este un factor-cheie 

Nasul este o structură complexă, alcătuită din cartilaje și oase foarte delicate. O mică schimbare la o parte a structurii afectează restul nasului, astfel încât rinoplastia necesită expertiză solidă pentru a obține un rezultat natural și funcțional.  

Ca orice procedură chirurgicală realizată la nivelul feței, rinoplastia se face cu multă atenție și pricepere. Te vei lăsa pe mâna unui chirurg estetician care va fi responsabil cu reconfigurarea nasului și a modului în care va arăta, ulterior, întreaga ta față, de aceea este vital să alegi cel mai priceput medic.  

„Îți dorești un specialist care nu este doar bun, ci care este excelent în meseria sa. Recomand pacienților să ceară chirurgului exemple de fotografii Înainte/După operația de rinoplastie și să pună cât mai multe întrebări la prima consultație, pentru ca specialistul să le înțelegă, pe deplin, așteptările.”, explică Dr. Cristian Nițescu.  

Un chirurg cu multă expertiză în rinoplastie este singurul care poate să ajungă pe aceeași lungime de undă cu tine, atunci când vine vorba despre nevoile și dorințele tale. Te vei simți încrezător și confortabil cu el și cu abilitățile pe care le va pune în slujba ta.  

 Fizionomia și nasul tău sunt unice 

Este bine să visezi și să ai în minte forma ideală pentru nasul tău, dar este complet contraproductiv să te compari cu altcineva. Dacă intenționezi să aduci fotografii cu vedete la consultația de rinoplastie ca să evidențiezi ce rezultate urmărești, specialistul este de părere că ar fi cel mai indicat să eviți astfel de așteptări.  

„Fiecare persoană este diferită, fiecare față este unică, ceea ce înseamnă că noul nas trebuie să se potrivească foarte bine în ansamblul trăsăturilor tale particulare. Un nas precum al unei vedete, deși poate părea perfect, ar putea să nu corespundă fizionomiei tale. Așa că cel mai bun medic te va ajuta să ajungi la cel mai potrivit nas pentru tine.”, accentuează specialistul.  

Operația la nas poate avea dublu-rol 

Atunci când spui „operație la nas” ai putea face o confuzie între două proceduri distincte. Dacă rinoplastia vizează corecții ale nasului care țin de sfera estetică, septoplastia, pe de altă parte, este o operație care îți ajută sănătatea. Septoplastia are rolul de a corecta deviația de sept și ameliorează problemele de respirație asociate cu blocarea pasajelor nazale. 

Interesant este că cele două proceduri pot fi realizate simultan, de către un chirurg estetician foarte bine pregătit. Așadar, multe persoane care au deviații de sept, dar și probleme de estetică ale nasului, aleg să facă rinoseptoplastie, astfel încât să își îmbunătățească funcțional nasului, cât și pentru a corecta un nas prea mare, o cocoașă inestetică și alte probleme cosmetice. 

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Durerea nu prea există 

Dat fiind că rinoplastia se face, de regulă, sub anestezie generală, probabil că cel mai mare disconfort pe care ți l-ai putea reaminti, din timpul operației, va fi… introducerea perfuziei înainte și, eventual, scoaterea copcilor după operație.  

Cu alte cuvinte, nu ar trebui să te temi de dureri, după operația de rinoplastie, chiar dacă este natural să apară vânătăi și umflături la nivelul feței în primele zile după rinoplastie. Medicul îți va prescrie și analgezice pe care le vei lua post-operator. 

Va trebui să respecți întocmai indicațiile de recuperare 

Procesul de recuperare post-rinoplastie va fi cu adevărat încheiat la circa un an de la operație. Atunci se va putea spune că recuperarea este completă, deci trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Dar asta nu înseamnă că nu vei putea să îți trăiești viața în mod obișnuit și nici că va trebui să ai restricții mari.  

Este necesar să urmezi sfaturile și recomandările medicului, menite să îți ușureze procesul de recuperare și să nu lase anumite obiceiuri să interfereze cu rezultatul final.  

De exemplu, va trebui să eviți anumite sporturi, precum cele de contact, și alte activități intense (jogging, înot etc), timp de două-trei săptămâni. Totodată, medicul îți va recomanda să renunți la purtarea ochelarilor de vedere și de soare timp de patru-cinci săptămâni. 

Acum că ți-ai făcut o idee despre rinoplastie, ce spui, ești gata să faci o schimbare?!