În ceea ce privește aspectul fizic, obișnuim adesea să urmăm sfaturile specialiștilor sau ale influencerilor, iar când vine vorba de doamne și domnișoare, știm cu toții că ele apelează adesea la intervenții chirurgicale. Armonia corpului a evoluat de la formele rubensiene, la linii fit și tonifiate, iar din imaginea perfectă nu trebuie să lipsească un bust bine conturat. Din acest motiv, una dintre cele mai practicate operații este cea de mărire a sânilor. Dacă și tu te-ai decis să apelezi la un implant silicoane, trebuie să cunoști câteva aspecte în ceea ce privește pregătirea pentru operație, dar și perioada de recuperare.

Pregătirea pentru intervenție

Atunci când urmează să faci o astfel de intervenție, este important să ții cont de câteva reguli:

⦁ Realizează un set complet de analize, care să cuprindă atât analize de sânge, cât și radiografie, ecografie, electrocardiogramă;

⦁ Evită medicamentele anticoagulante, dar și alte medicamente despre care îți va spune medicul tău pe parcursul consultației;

⦁ Informează-te și cere cât mai multe detalii despre ceea ce presupune intervenția de implant mamar;

⦁ Prezintă-i specialistului atât istoricul tău medical, cât și al familiei tale;

⦁ Evită fumatul, dar și tutunul.

E foarte important să discuți cu medicul tău și să alegeți împreună atât tipul implantului, cât și dimensiunile potrivite corpului tău. Astfel, există trei tipuri de implanturi, și anume:

⦁ Implanturile siliconice rotunde – acestea se află în topul preferințelor, oferind un bust mai generos.

⦁ Implanturi mamare saline – se realizează prin umplere cu ser fiziologic, însă trebuie să știi că există riscul de a se fisura la un moment dat pentru că serul va fi absorbit de organism.

⦁ Silicoane anatomice – acestea sunt preferate de femeile care își doresc un implant cât mai natural, având forma unei picături.

Ce implică perioada de recuperare

Specialistul te va informa că timpul de recuperare după aceasta intervenție diferă de la o persoană la alta, în funcție de organism. În primele trei zile, o sa porți bandaje, dar și un sutien special. De asemenea, în această perioadă se recomandă repaus la pat. E important să știi că în primele zile o să simți o senzație de disconfort. Acesta este un efect normal și nu trebuie să te îngrijorezi. Dacă durerile sunt intense, medicul o să-ți prescrie medicamente cu efect antiinflamator.

E bine să știi că în primele săptămâni, sânii tăi se pot simți mai tari și pot părea mult mai mari, deoarece țesuturile se inflamează. Rezultatele finale se văd doar după trei luni de la operație.

Așadar, dacă te-ai decis să apelezi la intervenția de mărire de sâni, este important să te informezi corect și să asculți sfaturile specialiștilor.

Sursa foto: canva.com