Iată ce împrumut de urgență poți efectua, pentru a-ți acoperi nevoile primordiale

1. Împrumuturile personale sunt oferite de către creditori precum bănci, uniuni de credit și instituții financiare online. Cu un împrumut personal, primești fonduri sub formă de sumă forfetară, pe care o rambursezi în rate lunare. Pe lângă rambursarea sumei principale pe care ai împrumutat-o, plătești dobânda și comisioanele. Unul dintre avantajele unui împrumut personal este că îți permite să rambursezi o sumă mare pe o perioadă mai lungă de timp. Termenele de rambursare variază în funcție de creditor, dar pot fi, de obicei, scurte, de un an sau de șapte ani, pentru debitorii calificați. Un alt beneficiu cheie este că poți primi finanțare rapidă: unii creditori pot emite fonduri de împrumut imediat după o zi lucrătoare. În plus, aceste împrumuturi de urgență te scapă de toată tevatura birocratică. Spre exemplu, există posibilități de credit doar cu buletinul de la Creditfix.ro.

2. Avansurile, în numerar, cu cardul de credit. Atunci când sunt utilizate în mod responsabil, cardurile pot fi instrumente utile, în caz de urgență. Multe carduri de credit oferă o funcție de avans de numerar, care îți permite să accesezi banii de la un bancomat sau o sucursală bancară. Avansurile în numerar ale cardului de credit au rate ale dobânzii mai mari decât DAE (dobânda anuală efectivă) variabilă a cardului. Deoarece avansul în numerar este legat de limita de credit existentă a cardului, nu este necesară o verificare suplimentară a creditului.

3. Împrumuturile pentru ziua de plată sunt un tip de împrumut instantaneu, care îți permite să împrumuți o sumă mică de bani. Termenul de rambursare pentru aceste tipuri de împrumuturi de urgență este extrem de scurt, adesea în două săptămâni sau până la următoarea perioadă de plată.

4. Împrumuturile cu titluri sunt împrumuturi garantate, care folosesc titlul vehiculului tău ca garanție (de unde și numele). Dacă nu reușești să rambursezi împrumutul până la sfârșitul termenului împrumutului (de obicei, acesta este de 30 de zile), creditorul îți poate deposeda mașina, pentru a stinge datoria restantă. În plus față de folosirea mașinii pentru a garanta împrumutul pe termen scurt, împrumuturile cu titluri au rate ale dobânzii ridicate, similare ratelor împrumutului la zi de plată.

Așadar, dintre cele patru tipuri de împrumuturi de urgență, cele personale oferă cel mai mic cost de împrumut din buzunar. Deși rata dobânzii pentru care ești aprobat depinde de istoricul tău de credit, ratele dobânzii la împrumuturile personale sunt mult mai mici decât la împrumuturile pentru ziua de plată sau pentru titlu.

Sursa foto: shutterstock.com