Vacanta pe o insulă superbă aflată între două lumi

Cu toții știm că Portugalia este o destinație turistică extraordinară care încântă turiștii prin peisajele minunate, prin arhitectură, clima plăcută, dar și prin obiceiurile culinare specifice zonei. O regiune din Portugalia de care probabil încă nu ați auzit este arhipelagul Madeira. Insulele Madeira sunt situate în Oceanul Atlantic, în vestul Marocului. Această zonă poate reprezenta componenta esențială a unei rețete de succes pentru un concediu de neuitat.

Insulele Madeira au în componența sa atracții care să satisfacă orice gusturi. Specificul geografic al zonei este unul care îmbină armonios marea și plaja cu muntele. Acest aspect aduce cu sine posibilitatea unor diferite activități care, cu siguranță, vor elimina plictiseala din program. Peisajele sunt superbe, specifice unei zone subtropicale, cu o floră și faună care surprind la orice pas. Această zonă este cunoscută pentru mediul favorabil dezvoltării și creșterii bananelor, lămâilor și portocalelor. De asemenea, poziționarea în zona Oceanului Atlantic, oferă o varietate de produse din pește care satisfac papilele gustative cu arome care pentru noi, cei care venim dintr-o climă temperat-continentală, pot părea exotice, dar cu siguranță gustoase. Tot în domeniul culinar, la o cină superbă alături de cei dragi, alături de bucatele s-ar potrivi perfect în peisaj și un vin de calitate. Din fericire, această zonă nu duce lipsă nici de produse viticole. Vinul de Madeira este cunoscut și apreciat la nivel mondial, ceea ce reprezintă încă un argument solid pentru a vizita zona respectivă. Ce loc mai bun de a te bucura de aromele unui vin bun decât zona din care acesta provine?

Capitala Insulelor Madeira, Funchal, este un loc în care este combinată cu succes liniștea unei insule subtropicale, cu agitația unui oraș modern. Atracțiile turistice ale capitalei sunt diverse, de la restaurante și hoteluri de lux până la muzee, comori arhitecturale, muzee și zone conservate ale vechiului oraș.

Dacă încă nu sunteți convinși că această zonă merită toată atenția voastră, este important să știți și faptul că starul portughez din fotbal, Cristiano Ronaldo, s-a născut în Funchal, regiunea autonomă Madeira.

Probabil că deja îți faci planurile pentru următorul concediu și urmează să îți convingi familia legat de farmecul acestei locații de vis. Dacă vrei să afli mai multe despre oferte de concedii in Madeira consultă site-urile specializate în turism precum karpaten.ro.

Prin urmare, Insulele Madeira sunt perfecte pentru un concediu care poate fi liniștit, dar și plin de activități, petrecut pe plajă sau în zonele muntoase, într-un mediu pitoresc sau în centrul orașului.

Sursă foto: pixabay.com