Pentru început, trebuie să menționăm că, atunci când vrei să cumperi un șampon pentru căderea părului, acesta trebuie să fie potrivit pentru tipul tău de păr și pentru proprietățile acestuia. Prin urmare, dacă ai părul gras, ar trebui să alegi un șampon pentru păr gras, care să împiedice căderea părului. La fel și pentru păr uscat sau păr normal.

Șamponul cu usturoi ajută la reactivarea foliculilor piloși

Ai auzit până acum de șampon cu usturoi? Acest produs funcționează inclusiv ca antiparazitar cutanat. Stopează căderea părului și are rolul de a stimula creșterea lui. În plus, îți va activa foliculii piloși, stimulând creșterea părului.

Șamponul cu usturoi va elimina substanțele nocive aflate la nivelul scalpului, care sunt una dintre cauzele ce determină căderea părului și atrofierea bulbilor piloși. De asemenea, șamponul cu usturoi are rolul de a întări rădăcina firelor de păr și de a îmbunătăți textura acestora. În timpul aplicării, va îmbunătăți de asemenea și circulația sângelui, care va hrăni mai bine firele de păr și foliculii din zona scalpului.

Tratamentele cu suc de ceapă sunt eficiente, dar miros

Sucul de ceapă este unul dintre cele mai iubite remedii tradiționale pentru a gestiona căderea părului. Ceapa conține urme de sulf, care favorizeaza creșterea părului. Se zdrobește o ceapă, se strecoară sucul și se aplică pe păr și pe scalp de două ori pe săptămână timp de două luni. Poți folosi un șampon ușor după acest tratament pentru a elimina mirosul.

Tratamentele cu ou pot fi eficiente contra căderii părului

Ouăle pot face minuni pentru părul tău. Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse de proteine ​​biodisponibile, iar firele noastre de păr au nevoie de proteine ​​pentru a crește. De asemenea, oul este bogat în sulf, zinc, fier, seleniu, fosfor și iod.

Separă un albuș de ou într-un castron și adaugă o linguriță de ulei de măsline și miere. Vei obține o pastă din acest amestec, pe care trebuie să o aplici pe tot părul și scalpul timp de aproximativ 20 de minute. Clătește bine cu apă rece și șampon.  

Tratamentele cu matcha previn căderea părului

Matcha nu este eficient doar atunci când vine vorba de combaterea bolilor de inimă și efectele anti-îmbătrânire. Beneficiile pentru păr oferite de matcha demonstrează de ce este un ingredient util pentru întregul organism.

S-a descoperit că antioxidanții bogați care alcătuiesc pudra de matcha îmbunătățesc semnificativ rezistența părului prin scăderea numărului de vârfuri despicate. De asemenea, s-a descoperit că ajută la protejarea împotriva căderii părului. Dihidrotestosteronul (DTH) este responsabil pentru căderea părului, iar frunzele de ceai verde sunt umplute cu catechine care ajută la reducerea DTH. Polifenolul, care se găsește și în frunzele de ceai verde și în pudra de matcha, ajută la întărirea rădăcinilor și foliculilor de păr – ceea ce poate ajuta la facilitarea creșterii părului.

Ținând cont de toate informațiile de mai sus, natura poate fi un aliat de nădejde când vine vorba despre creșterea părului și despre sănătatea acestuia. În plus, acum există produse care conțin ingrediente naturale active și care te vor ajuta să obții tratamentele de care ai nevoie fără să fie necesar să le produci în propria casă.