Nu aproxima dimensiunile mobilierului

Una dintre cele mai frecvente și comune greșeli ține de aproximarea dimensiunilor bucătăriei și implicit dimensionarea incorectă a mobilierului. Este important ca atunci când amenajezi bucătăria să faci măsurătorile după ce tot spațiul este eliberat, inclusiv de plinte, deoarece fiecare strat sau obstacol va însemna de fapt o măsurătoare incorectă a mobilei. În funcție de dimensiunile corecte poți alege modele de mobilă de bucătărie care să se potrivească perfect în spațiul de care dispui, fără a fi nevoit să faci compromisuri la nivel de amenajare.

Modelele moderne de mobilier de bucătărie îți oferă posibilitatea de a amenaja spațiul așa cum îți dorești, însă, este important să iei în calcul înălțimea corectă și lungimea corpurilor de mobilier, astfel încât acestea să se integreze într-un mod cât mai plăcut.

De asemenea, este nevoie să ai în vedere și optimizarea mobilierului în funcție de cameră, dimensionând mobila astfel încât să permiți deschiderea ușilor, a geamurilor și utilizarea eficientă și rațională a spațiului. 

Nu opta pentru bucătărie open-space dacă nu poți aerisi în mod corect spațiul

Bucătăriile open-space sunt moderne și oferă posibilități deosebite de a amenaja spațiul, astfel încât să incluzi și zona de living. Această comunicare între cele două camere este deosebită la nivel estetic, însă din punct de vedere funcțional apare situația în care mirosurile pot afecta nivelul de confort al casei, la nivel olfactiv. Dacă nu benefciezi de o hotă performantă și de o fereastră ofertantă, atunci ar trebui să iei în calcul amenajarea unei bucătării tradiționale.

Nu dispune mobilier în plus dacă bucătăria este mică

Insulele de bucătărie și mobilierul amplu reprezintă soluții deosebit de estetice în cazul bucătăriilor mari. Totuși, dacă bucătăria ta este foarte îngustă și nu permite amplasarea acestor corpuri de mobilier atunci este mai indicat să nu le achiziționezi. Includerea unei insule de bucătărie este potrivită bucătăriilor de casă, a căror suprafață este destul de mare încât să permită o astfel de organizare arhitecturală.

Dacă ai o bucătărie mică, te poți axa pe mobilierul de depozitare specific bucătăriilor cu spațiu redus, iar la nevoie poți adăuga un mic set cu masă și scaune pliabile, care să acopere nevoia de a servi masa în interiorul bucătăriei. 

Nu folosi mai mult de două culori în bucătărie

Bucătăriile sunt spații ușor aglomerate prin definiție, dată fiind multitudinea de obiecte de care ai nevoie. Astfel, pentru a nu supraaglomera spațiul și pentru a crea o ordine vizuală, specialiștii în design interior ne recomandă să folosim maxim 2 culori pentru a decora, de preferat din aceeași paletă cromatică.

Culorile prea tari pot deveni obositoare, așa că optează pentru culori cât mai deschise, neutre, dar care să emane căldură și care să transforme bucătăria într-un loc cât mai primitor.

Nu lua în calcul doar tendințele

Uneori se poate întâmpla să îți placă un tip de bucătărie care ți-a atras atenția într-o poză. Sau poate ai văzut un anumit model la cineva sau îți place prea mult o anumită amenajare. Gândește-te întotdeauna la cum se schimbă tendințele și dacă merită să investești în acele produse, dacă moda acestora va trece. 

Încearcă, așadar, să cumperi sustenabil, eficient și durabil și pe cât posibil cât mai economic. În definitiv, tot ceea ce implementezi în bucătăria ta se va răsfrânge asupra modului în care te vei simți în acest spațiu, așadar ai toate prerogativele de a transforma bucătăria într-un loc cât mai confortabil și primitor.

Sursa foto: unsplash.com