Hai să vedem ce trebuie să înțelegi atunci când certurile de cuplu devin tot mai dese.

Frustrările care nu mai pot fi ascunse

De cele mai multe ori, certurile dese ascund în spate multe frustrări strânse de-a lungul timpului.

Dacă vorbim despre o relație de lungă durată, așa cum este și normal, în timp, fiecare partener recurge la compromisuri de dragul relației. Însă, se poate ajunge la momentul în care aceste compromisuri nu par a fi justificate. Și tu, ori partenerul tău vă întrebați dacă „a meritat tot efortul”.

Ei bine, de la această întrebare, în mod inconștient, se acumulează noi și noi frustrări. Iar certurile tot mai dese nu fac altceva decât să scoată la iveală toate nemulțumirile strânse de-a lungul anilor.

Așadar, înțelege că discuțiile aprinse din cuplu sunt precum un simptom medical. În spatele lor se ascund adevărate cauze și tu pe ele trebuie să le combați dacă vrei să îți salvezi relația.

Idei pentru a salva relația când vă certați des

Acceptați problemele și încercați să le rezolvați

Sună ușor și logic, dar în realitate este extrem de dificil să poți discuta deschis cu partenerul tău despre motivele aflate în spatele certurilor.

Însă, dacă vrei să mai salvezi ceva, este timpul să fii sincer. Atât cu tine cât și cu partenerul tău. Așadar, discutați deschis despre toate problemele de cuplu. Despre ceea ce crezi tu că a dus la situația în care vă regăsiți.

Desigur, ai răbdare și ascultă și părerea partenerului. Evitați cearta și veniți mereu cu argumente și nu cu reproșuri.

Este primul și cel mai greu pas pe care să îl faci: comunicarea sinceră în relația de cuplu.

Ieșiți din rutină

Dacă ați identificat sursa problemelor e timpul să aplicați și soluții. Da, o parte dintre soluții o reprezintă schimbarea comportamentului. Sau implicarea mai activă în relația de cuplu.

Însă, pentru un succes garantat ai nevoie și de momente speciale. Tu trebuie să readuci pasiunea în cuplu. Să treci prin aceleași stări ca la începutul relației. Cum faci aceste lucruri?

Este important să ieși din rutină. Să iei decizii mărunte la care partenerul tău nu se așteaptă. Să îl surprinzi cu o ieșire romantică, cu o excursie spontană, cu un cadou surpriză sau chiar cu o partidă de amor ieșită din comun – și, dacă ești bărbat, poate acum ar fi un bun moment să citești despre cele mai bune pastile potență; nu, nu trebuie să ai o problemă ca să folosești, dar te va ajuta să-i dai lumea peste cap.

Rămâi implicat activ în relația ta

Indiferent de schimbările pe care le faci, rutina va reintra în viața voastră mai devreme sau mai târziu. Jobul, viața de familie, problemele zilnice sau stresul constant vor pune la încercare pasiunea voastră.

De aceea e important să rămâi implicat activ. Dornic să aduci mereu schimbări în dinamica de cuplu.

Reîndrăgostiți-vă mereu găsind noi moduri prin care vă petreceți timpul liber. Nu uita, spontaneitatea e cea mai eficientă, deși nici momentele atent programate nu dau greș.

Descoperă ce-ți face partenerul fericit și nu te feri să-i spui la rândul tău ce așteptări ai. Mizează pe inventivitate și, la nevoie, citește păreri Tianli pentru a vă bucura de nopți memorabile. Pentru că, orice am face, relația de cuplu se consumă în dormitor.

Toate acestea sumarizează ceea ce înseamnă să fii implicat activ în relație și să îți manifești afecțiunea față de partenerul tău! Cât timp se va simți dorit/ă, aveți amândoi numai de câștigat.