Indiferent dacă transpiri la sală sau tocmai ai terminat o masă delicioasă, există destul de multe obstacole pe care trebuie să le parcurgi pe parcursul zilei pentru a mirosi cel mai bine ore în șir.

Citește mai departe pentru a descoperi 8 sfaturi despre cum să miroși bine toată ziua.

#1. Spală-te regulat.

În primul rând, igiena adecvată este o necesitate pentru a te asigura că miroși bine! Nu ai dori să lași o acumulare de impurități și uleiuri pe piele – ca să nu mai vorbim de mirosul neplăcut care vine la pachet – nu-i așa? Reține că parfumurile de damă sau masculine nu sunt o soluție bună pentru a acoperi aceste mirosuri.

Indiferent dacă ești un fan al dușurilor sau al băilor, asigură-te că îți cureți pielea din cap până-n picioare, ca parte a rutinei obișnuite de înfrumusețare. Reține că acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să faci duș zilnic, deoarece sunt unele tipuri de piele care suferă de la dușurile prea dese.

#2. Utilizează o loțiune parfumată.

Sigur, parfumurile pentru bărbați sau femei joacă un rol important în a mirosi bine (mai multe despre asta mai jos), dar nu sunt singurele produse care îți pot oferi un miros de durată. De fapt, o loțiune parfumată te poate ajuta, de fapt, la amplificarea parfumului.

Caută o loțiune de corp și o cremă hidratantă parfumată, cum ar fi balsamul pentru toată suprafața corpului – față, gât, piept și mâini.

#3. Amplifică mirosul parfumului pentru bărbați sau femei.

Acum e momentul parfumurilor pentru bărbați sau femei. În loc să aplici doar un puf înainte de a ieși pe ușă, vrei să-ți îmbunătățești parfumul pentru a te asigura că durează și miroase cel mai puternic. Pentru asta poți să aplici puțin din aroma preferată chiar după ce ieși din duș.

#4. Aplică parfum în mai mult de un loc.

Modul în care aplici parfumul nu este singurul lucru care contează – și locul în care îl aplici contează. Da, ar trebui să aplici parfum mai mult decât doar pe gât. Există de fapt 11 locuri în care să pulverizezi parfum, inclusiv zone la care poate nu te-ai gândit niciodată, cum ar fi coatele și în spatele genunchilor.

#5. Nu sări deodorantul.

Desigur, deodorantul este un alt produs cheie pentru a te asigura că miroși întotdeauna bine. Toată lumea transpiră pe parcursul zilei. Din fericire, pentru asta există deodorantul. Dacă optezi pentru un deodorant obișnuit sau natural, depinde de tine, dar acesta este un pas peste care nu vei dori să sari – mai ales dacă mergi și la sală!

#6. Gândește-te la părul tău.

Așa cum pielea poate dobândi o acumulare de murdărie și uleiuri care pot provoca mirosuri neplăcute, la fel și părul. De aceea este important să-ți păstrezi firele curate și împrospătate.

Deși nu trebuie neapărat să-ți speli părul în fiecare zi, poți să folosești puțin șampon uscat pentru a reîmprospăta aspectul coamei și pentru a-i oferi un miros curat.

În afară de șamponul uscat, parfumul de păr este un alt produs în care poate dorești să investești – și nu, nu înseamnă că ar trebui să-ți stropești firele cu parfum obișnuit! Este important să folosești un parfum de păr care este special formulat pentru a face părul să miroasă bine, deoarece parfumul obișnuit îți poate usca podoaba capilară. Pulverizează un strop de parfum de păr pe peria de descurcare, apoi treci cu ea prin șuvițe pentru a reîmprospăta mirosul.

#7. Ai nevoie de haine care să miroasă fresh.  

Corpul tău nu este singurul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când vrei să miroși bine toată ziua – și hainele tale contează.

Dacă te trezești că tragi repede pe tine o pereche de blugi pe care i-ai mai purtat de câteva ori de la ultima spălare există șanse destul de mari ca ei să nu miroasă cel mai bine.

La fel ca în cazul părului, poți stropi hainele cu parfum pentru a le oferi un miros plăcut. Când este timpul să-ți speli rufele, caută detergenți care au un miros care-ți place, deoarece probabil că acesta se va impregna în țesătură.

#8. Nu uita de respirație.

Nu uita de respirația ta! Deși te speli pe dinți de două ori pe zi, anumite alimente pe care le consumi pe parcursul zilei, cum ar fi usturoiul sau ceașca de cafea de dimineață, pot lăsa un miros neplăcut de lungă durată asupra respirației. De aceea, dacă nu te poți spăla pe dinți după fiecare masă, poți lua cu tine un pachet cu dropsuri mentolate.