Câteva sfaturi și recomandări sunt întotdeauna binevenite, astfel că, avem câteva sugestii pentru tine, care să te ajute să te organizezi mai bine, să nu pierzi prea mult timp, iar la final să obții o locuință cât mai curată și ordonată.

De ce produse ai nevoie?

Începe prin a întocmi o listă cu cele necesare pentru fiecare tip de cameră în parte: produse de curățenie bucătărie, produse pentru curățarea ferestrelor, mobilierului, textilelor, bureți, saci menajeri pentru strângerea resturilor de materiale, produse de curățenie baie, mănuși, perii, rezerve de mop, găleți și nu numai. 

Chiar dacă lista de necesare va fi mai lungă decât de obicei, e important să achiziționezi produse de curățenie potrivite și de calitate, pentru a fi cât mai eficiente. Spre exemplu, pentru curățarea mobilierului, alege un spray de curățare pentru lemn, iar pentru a oferi luciu plăcilor de gresie și faianță, alege o soluție adecvată pentru băi și bucătării. 

Vei găsi în magazine produse compatibile pentru toate tipurile de suprafețe. Drept urmare, odată ce ai întocmit lista cu necesarul, nu îți rămâne decât să achiziționezi produsele de curățenie și să te apuci de treabă!

Sfaturi pentru a fi cât mai eficient

  • Pentru început, adună toate deșeurile provenite de la demolări și construcții. Pune-le într-un sac și solicită sprijinul operatorului de salubritate pentru a scăpa de ele. 
  • Elimină praful acumulat în camere. Folosește aspiratorul, produse de curățenie speciale, lavete și perii acolo unde e cazul. Trebuie să cureți toate suprafețele, inclusiv pereții, geamurile, caloriferele și spațiile mai puțin accesibile unde se acumulează praf de obicei. Pentru a te asigura că ai curățat tot praful, poți repeta procesul, folosind lavete curate. Pentru a scoate praful din tapițerii folosește un aspirator cu putere mai mare.
  • Insistă pentru curățarea petelor. Cu siguranță există stropi de vopsea sau alte tipuri de pete rezultate în urma renovării pe suprafețele din casă, mai ales dacă nu le-ai acoperit cu folie de protecție. Pentru a le îndepărta, folosește articole adaptate tipului de suprafețe, de exemplu pentru gresie și faianță există produse de curățenie pentru baie speciale. 
  • Ultimele detalii. Cu siguranță ai mai mutat din lucruri în timpul renovării. Șterge-le bine de praf, după care așază-le la locuri lor. Spală textilele (pernele, păturile, fețele de masă, perdelele, draperiile, etc), curăță inclusiv feroneria, șterge electrocasnicele cu produse de curățare bucătărie potrivite, curăță sanitarele cu produse de curățenie baie și acordă atenție fiecărui colțișor.

Cum scapi corect de resturile de materiale de construcții?

Deși e mai ușor să pui la un loc toate resturile de materiale, nu uita să fii responsabil! Colectează resturile în funcție de tipul deșeurilor. Mai exact, folosește un sac pentru colectarea ambalajelor de carton și a altor resturi din hârtie, un alt sac pentru colectarea resturilor de plastic și metal, un sac pentru cele din sticlă și altul pentru deșeurile reziduale.

Deșeurile electronice și electrocasnice le poți lăsa la un centru de colectare în mod gratuit, însă pentru deșeurile ce provin din demolări și contracții va trebui să apelezi la operatorul de salubritate din oraș. Chiar dacă e contra-cost, este un serviciu favorabil mediului înconjurător, implicit sănătății tale și a celor din jurul tău. Prin urmare, evită să abandonezi deșeurile din construcții pe câmp, în râuri sau în alte medii care pot fi afectate.